Bijna bankroet, hoe overleef je dat? Met WDCD oprichter Richard van der Laken
Play • 1 hr 1 min

Richards conferentie What Design Can Do gaat over de impact van ontwerp. Hij schopte het ermee tot São Paulo en Mexico City. In dat laatste land ging hij bijna failliet, als een Mexicaanse minister hem vorig jaar niet hoogstpersoonlijk uit de brand had geholpen. Ook in zijn beginjaren, als mede-oprichter van De Designpolitie, scheert hij soms langs de afgrond. Maar opgeven zit Richard niet in het bloed. Zijn kracht is een idee zo klein mogelijk maken en vervolgens zo groot mogelijk uitvoeren, voor maximaal effect.


In een nieuwe Verwondering-podcast praat ik met Richard over de impact van design. Als ontwerper is hij minder geïnteresseerd in hoe iets eruit ziet, maar veel meer in hoe het mensen in beweging zet.


Note: In deze aflevering komt het woord corona niet voor. We nemen Verwondering altijd eerder op, zodat we na opname genoeg tijd hebben om de gallery te maken. Hierdoor is deze podcast volledig viruspraat vrij.


Verwondering is misschien wel de meest visuele podcast ter wereld. Alles wat er wordt besproken kun je terugzien in de gallery op verwondering.com.


Reacties, tips of ideeën voor een gast? Stuur Harald een berichtje op Instagram of LinkedIn. Je kunt ook een review achterlaten via iTunes — vinden we heel leuk om te lezen en het helpt andere designliefhebbers deze podcast te ontdekken.


Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu