Maatwerk
Play • 15 min

Dialogen werken het beste als ze zijn toegesneden op de doelgroep. Maar bij klimaatadaptatie is die doelgroep groot en divers: van overheden tot vastgoedbedrijven en van infrabeheerders tot inwoners. Hoe laat je die effectief met elkaar in gesprek gaan?

Daarover praten we in deze aflevering met Thomas Klomp van het Platform Samen Klimaatbestendig. Dat verbindt kennis en ervaringen van allerlei partijen en brengt vraag en antwoord bij elkaar. Maatwerk bij uitstek dus. Onze tweede gast is Marthijn Manenschijn van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij vertelt over een webinar dat hij maakt voor collega’s binnen zijn eigen organisatie. Interne inventarisatie van uitdagingen en oplossingen is óók onderdeel van de risicodialoog, betoogt hij. En natuurlijk zijn delen uit dat webinar, zoals filmpjes in het veld, later ook extern te gebruiken. Ook in combinatie met fysieke bijeenkomsten.

Deze aflevering maakt deel uit van de podcastserie Ruimtelijke adaptatie – hoe dan?, de digitale risicodialogen van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.


Contact


Links


Productie

Ruimtelijke Adaptatie – Hoe dan? is een productie van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, in samenwerking met NAP1 Podcasts: https://www.nap1.nl en Helder en Duidelijk: https://helder-en-duidelijk.nl/ .

Aan deze aflevering werkten mee:

  • Gasten: Thomas Klomp (Platform Samen Klimaatbestendig) en Marthijn Manenschijn (Waterschap Drents Overijsselse Delta)
  • Presentatie: Annette van Soest
  • Productie: Hajo Magré (NAP1)
  • Redactie: Nienke Beintema (Helder en Duidelijk) en Yigall Schilp (ministerie van IenW)
  • Muziek: Robert Beld
  • En verder: Sjoske Cornelissen, Ria de Wit en Berend van Zeggeren (Helder en Duidelijk)
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu