Business as usual
Play • 16 min

Fysiek vergaderen komt weer binnen handbereik. Toch willen veel partijen hun risicodialoog deels digitaal blijven voeren. Digitale elementen kunnen namelijk meerwaarde bieden. We praten erover met Loes Kreemers van de Hogeschool van Amsterdam. Zij is expert in gedragsverandering en onderzocht factoren die bijdragen aan klimaatadaptatie. Bijvoorbeeld ‘eenheid’: een wij-gevoel. Digitale communicatie kan daarin een grote rol spelen. Onze tweede gast is Koos Brouwer van de gemeente Medemblik. Hij vertelt over zijn ervaringen met digitale dialogen in Hollands Noorderkwartier. Enquêtes vooraf kunnen bijvoorbeeld helpen de inhoud alvast helder op tafel te krijgen. En webinars die achteraf beschikbaar blijven, bereiken een grotere doelgroep. Als het aan deze sprekers ligt, zijn zulke digitale elementen straks ‘business as usual’ in de risicodialoog – ook na de coronatijd.

Deze aflevering is het laatste deel uit de eerste serie van de podcast "Ruimtelijke adaptatie – hoe dan?" van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.


Contact

 

Links


Productie

Ruimtelijke Adaptatie – Hoe dan? is een productie van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, in samenwerking met NAP1 Podcasts: https://www.nap1.nl en Helder en Duidelijk: https://helder-en-duidelijk.nl/ .

Aan deze aflevering werkten mee:

  • Gasten: Loes Kreemers (onderzoeksgroep Psychologie voor een Duurzame Stad, Hogeschool van Amsterdam) en Koos Brouwer (gemeente Medemblik)
  • Presentatie: Annette van Soest
  • Productie: Hajo Magré (NAP1)
  • Redactie: Nienke Beintema (Helder en Duidelijk) en Yigall Schilp (ministerie van IenW)
  • Muziek: Robert Beld
  • En verder: Thomas Klomp (Platform Samen Klimaatbestendig), Sjoske Cornelissen, Ria de Wit en Berend van Zeggeren (Helder en Duidelijk)
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu