#68 Guinee
Play • 1 hr 16 min

Guinee is geen land van superlatieven. Ze hebben niet de bekendste muzikale exportproducten, niet de pittigste jollofrijst en gelukkig ook niet de bloedigste burgeroorlogen van West-Afrika. Geen voetballegendes die bekender zijn dan het land waar ze vandaan komen. Nee, bij Guinee is het even zoeken.

Deze keer moesten we dus iets dieper graven. Zeker wij, want geen experts. Maar liefhebbers zijn we wel van dit land geworden. Als we dan toch in diamantgebied zitten, is Guinee wel een ruwe die we even moesten slijpen. Maar wat blijkt: het ontbrak Guinee niet aan karakteristieke postkoloniale presidenten, en ze geven heel West-Afrika te drinken.

En kijk na deze aflevering maar eens goed rond in je woonkamer, en vraag je eens af waar je zou zijn zonder Guinee. Of, laten we voorzichtig zeggen, Gui-ja.

We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten.

Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website.

🌍 Twitter.

🌍 Instagram.

🌍 Vriend van de show.

De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe.

Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show.

Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl.

Volgende week gaan we naar de Marshalleilanden, Jaarama!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu