#35 Benin
Play • 1 hr 7 min

Ingeklemd tussen regionale reuzen Ghana en Nigeria zóú je Benin en halfzusje Togo over het hoofd kunnen zien. Maar vergis je niet. De realiteit is dat de wereld er zonder Benin heel anders uit had gezien. 

Ooit was het een bloeiend centrum van de trans-Atlantische slavenhandel en grossierde het land vooral in dingen die de wereld minder mooi maken.

Maar op cultureel en religieus vlak exporteerde Benin een schat aan overtuigingen en gebruiken. Tot op de dag van vandaag is Haïti daar nog dankbaar voor. 

Verder is Benin tegenwoordig een baken van rust en vooruitgang. Ze gooiden hun economie open, kozen voor de democratie en traden de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Eens kijken hoe dat gegaan is. 

Hebben we iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten via Twitter of Instagram.

Je kunt ons enorm helpen door je vrienden, familie en collega's te vertellen over onze podcast óf door vriend van de show te worden. Daarmee steun je ons voor een klein bedrag en kunnen wij weer mooie nieuwe afleveringen maken. Dit kan op Vriend van de Show.

Volgende week praten we verder over Benin, én over de lange arm van Nederland. Met Bram van Ojik!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu