#70 Japan
Play • 2 hr 9 min

Konnichi wa, in het land van de rijzende zon! Het duizelt ons nu al! Sumo en samoerai, sushi en Suzuki. Yuzu en Yamaha, udon en umami. En nee, geen tjap tjoy en tiramisu. De saké staat klaar, onze tafel is netjes opgeruimd en symmetrisch gerangschikt. We hopen dat de Japanners het waarderen.

We zijn vandaag in een land waar esthetiek zó hoog in het vaandel staat, dat een pincet standaard onderdeel is van het kookgerei. Minimalisme, geduld, beleefdheid en perfecte geometrie lijken de pijlers waarop de samenleving gebouwd is. Wat bij ons een activiteit is, is hier een ceremonie. En wat bij ons vooral lekker of mooi moet zijn, lijkt in Japan een spiritueel element van zingeving. 

Maar vergis je niet, net naast dat ene serene theehuis zit misschien wel een schreeuwerige bar waar de tientallen kleurrijke anime-video’s vechten om je aandacht. Zo geduldig als Japanners hun dashi samenstellen, zo nerveus word je van alle neon die je hier om je oren krijgt. 

We proberen voor de verandering weer beide kanten te belichten. Wens ons succes!

Pak je exlusieve Incogni Deal door naar incogni.com/degrotepodcastlas te gaan! Het is risicovrij met de 30 dagen geld-terug-garantie van Incogni! 👍

We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten.

Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website.

🌍 Twitter.

🌍 Instagram.

🌍 Vriend van de show.

🌍 Telegramgroep.

De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe.

Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show.

Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl.

Fijne nazomer iedereen, sayonara!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu