#52 Turkije
Play • 1 hr 22 min

Wat betekent Turkije voor ons Nederlanders? Het is maar wie je het vraagt. Een tweede thuisland, een vluchtelingenfuik, een zonvakantie, een handelspartner, een scharnierpunt tussen Europa en Azië, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vast staat dat Turkije vingers te kort komt voor het aantal pappen dat het land binnen handbereik heeft. 

Al eeuwenlang drukken de Turken hun stempel op de wereldgeschiedenis, en dat zal deze eeuw niet anders zijn. Ooit met zwaarden en karavanen, nu met geopolitiek en pijpleidingen. Maar we bespreken vandaag niet alleen de spierballen. Het échte Turkije is een lust voor het oog, gaat als liefde door de maag, en klinkt je als muziek in de oren. Welkom dus, in Türkiye!

We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten.

Neem vooral ook even een kijkje op onze website.

🌍 Twitter.

🌍 Instagram.

🌍 Vriend van de show.

De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe.

Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show.

Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl

Volgende week gaan we nog wat dieper Turkije in met een speciale gast: Suzan Yücel, Hoşçakal

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu