#24 Portugal
Play • 1 hr 14 min

Als Europa een schip is, is Portugal het kraaiennest. Dit is je laatste stuk land voordat je de onmetelijke oceanen betreedt. Niets van jouw moderne leven had bestaan zonder de eeuwen van ontdekkingsreizen waarvoor de Portugezen het startschot gaven. Voor veel 15e en 16e eeuwse aardbewoners was een João, een Afonso of een Tristão de eerste Europeaan die ze zagen. Roerige tijden braken aan in de eeuwen daarna. 

Als natie van zeevaarders hebben de Portugezen daarna veel vijanden, maar ook veel vrienden gemaakt. Wij Nederlanders zijn hun vrienden op cultureel, economisch en politiek vlak. Maar, eens in de paar jaar komt het tot een confrontatie op de grasmat, en kunnen we die jammerende en kermende Portugezen wel schieten. Verder is alles koek en ei. Maak je klaar voor een zonnige aflevering. 

De Grote Podcastlas wordt gemaakt door Leon Boelens, Max Gerritsen en Hugo Noordman. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. 

We zijn nooit volledig, maar wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. 

Hebben we iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten via Twitter of Instagram op @GrotePodcastlas. 

Je kunt ons enorm helpen door je vrienden, familie en collega's te vertellen over onze podcast óf door vriend van de show te worden. Daarmee steun je ons jaarlijks voor een klein bedrag en kunnen wij weer mooie nieuwe afleveringen maken. Dit kan op Vriend van de Show

Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl

Volgende week reizen we naar Sri Lanka. Adeus!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu