'Hamilton is kampioen, maar de F1 is de grote winnaar dit seizoen'
Play • 40 min

Dat de Formule 1 Abu Dhabi heeft bereikt, is al een wonder op zich. Vanwege het coronavirus is dit seizoen uniek en daarom kijken we alvast terug op het veelbewogen jaar. Ook bespreken we de coureurs die vertrekken of van team gaan wisselen.

Heb je vragen voor het team van De Boordradio? Dan kun je ons altijd mailen via podcast@nu.nl of volgen op Twitter. Laat op Apple Podcasts ook een reactie achter over de aflevering en abonneer je op ons zodat je niets hoeft te missen.

Speel mee met het NUsport GP-spel en versla onze Formule 1-verslaggevers! Klik hier om je aan te melden voor de Boordradio-vriendenleague.

Telegraaf Formule 1 podcast
Telegraaf Formule 1 podcast
De Telegraaf
’Nooit eerder zoveel supersterren in Formule 1’
In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Uiteraard gaat het over de bevriezing van het motorreglement vanaf 2022; een grote wens van Red Bull sinds het aangekondigde vertrek van motorleverancier Honda uit de Formule 1. Maar is dit wel echt goed nieuws voor Red Bull? Van Haren moet het allemaal nog zien en ook Albers heeft zijn bedenkingen. ,,Wat als Honda geen goede motor heeft richting volgend jaar? Dan heeft Red Bull een serieus probleem, omdat ze de motor niet kunnen doorontwikkelen tot 2025." Ook dreigden Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri uit de Formule 1 te stappen als de bevriezing van het motorreglement niet zou doorgaan. Albers wordt soms een beetje moedeloos van de houding van Red Bull. „Alles bij dat team moet gaaf, excentriek, en flitsend zijn. Maar als je er vanaf een afstandje naar kijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Niets ten nadele van Max Verstappen, maar bij andere teams zit veel meer professionaliteit wat betreft communicatie.” Verder in de podcast: wat zijn de verwachtingen van alle auto’s en nieuwkomers? Welke coureurs gaan er na een teamwissel op voor- of achteruit? Albers is benieuwd naar een eventuele strijd tussen Sergio Pérez en Max Verstappen. „Wat als Pérez tweemaal een snellere race rijdt dan Max? Zelfs de beste coureurs gaan dan aan zichzelf twijfelen.” Van Haren is daar niet bang voor: „Max heeft aangetoond dat hij met tegenslag kan omgaan. Het is niet bepaald altijd hosanna geweest in zijn Formule 1-carrière.”
50 min
FC Rijnmond Podcast
FC Rijnmond Podcast
Rijnmond
Podcast Feyenoord: 'Een topclub kan niet tevreden zijn met een gelijkspel bij Groningen'
Na het 0-0 gelijkspel bij FC Groningen was er vrijdag weer genoeg te bespreken in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Het zal namelijk nog een moeilijk karwei worden voor de Rotterdammers om in de eredivisie tweede te worden. "Het kan nog wel, maar Feyenoord kan zich weinig meer permitteren", zegt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. Ook commentator Sinclair Bischop en chef sport Ruud van Os schoven aan bij presentator Jan Jaap Pruysen in de Feyenoord-aflevering van de FC Rijnmond Podcast. Van Os vond Feyenoord bij FC Groningen beter voor de dag komen dan in andere wedstrijden van dit kalenderjaar (0-0). "Je had recht op meer", vindt Van Os. Volgens de chef sport van Rijnmond gaat het uitduel bij AZ wel de rest van dit seizoen voor de Rotterdammers bepalen.  Van Eersel vindt dat Feyenoord niet tevreden mag zijn met een punt bij FC Groningen. "Dat gaat er qua topsportmentaliteit bij mij niet bij", zegt hij. "Qua spel was het een stuk beter dan tegen Twente, maar het gaat altijd om het resultaat. En als topclub mag je met een gelijkspel bij Groningen nooit tevreden zijn." Van Os en Bischop zijn het niet met Van Eersel eens. "Het gaat erom hoe Feyenoord het uitvoert. Dát bepaalt of Feyenoord een topclub is", is de mening van Van Os. Volgens hem is Feyenoord geen topclub. [article:204275:Feyenoord scoort niet in duel met FC Groningen: pechvogel Sinisterra vindt twee keer de paal] "Feyenoord betaalt nog altijd de tol van de gelijkspellen in de eerste seizoenshelft. RKC Waalwijk-uit, Sparta-thuis bijvoorbeeld. Daar zijn we kritisch op. Dat zijn de punten die je mist, waardoor je nu bonuspunten moet pakken. Zoals aanstaande zondag, tegen AZ", benadrukt Van Eersel.
26 min
Kick-off met Valentijn Driessen
Kick-off met Valentijn Driessen
De Telegraaf
‘Brian Brobbey twijfelt over Ajax’
In weer een nieuwe podcast Kick-off bespreken chef voetbal Valentijn Driessen, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Kamran Ullah het laatste voetbalnieuws. Vanzelfsprekend hing de vlag bij Ajax uit na de gewonnen Europa League wedstrijd tegen Lille. De volgende tegenstander is het Zwitserse Young Boys. Ajax heeft daarbij slechts een taak: „als je de nummer 1 van Frankrijk verslaat, dan moet je de nummer 1 van Zwitserland ook verslaan”, volgens Verweij. Waar Ajax feestviert, is de tendens bij PSV gematigd. Nadat de Eindhovenaren eruit vlogen in de Europa League staat het wisselbeleid van trainer Roger Schmidt wederom ter discussie. „Het wisselbeleid heeft PSV miljoenen gekost. En dus faalt Schmidt”, aldus Driessen. Daarnaast wordt er vooruit gekeken naar de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Hierin achtten de heren PSV absoluut niet kansloos, maar de enige manier waarop PSV het Ajax moeilijk kan maken is door ze vanaf het eerste moment te overrompelen. Dan de situatie Brobbey. „Ajax moet een poging ondernemen om hem te behouden”, constateert Verweij. Driessen onderstreept dat: „Als Ajax echt wil? Dan kunnen ze Brobbey houden.” Dan het WK in Qatar, Verweij & Driessen vinden dat de KNVB een duidelijkere stelling moet innemen: „Maak duidelijk dat je niet eens bent met de gedragsregels in Qatar.” Bij Feyenoord was het spel tegen FC Groningen goed, maar het ontbrak aan goals. Driessen begrijpt niet dat de drie spitsen op de bank bleven: „Het is ook wel een beetje vragen om problemen.” Verder bespreken de heren de eventuele beursgang van Club Brugge en waarom analisten een voorbeeld moeten nemen aan Gertjan Verbeek.
1 hr 1 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu