Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
Jan 20, 2021
S08E17 – Per ongeluk de snelste internetstad van de wereld bouwen met Dave Aaldering
Play • 2 hr 8 min

Dave Aaldering is zo’n nerd die nooit ondernemer heeft willen worden. Het is hem allemaal overkomen. Zo maakte hij van Arnhem volstrekt per ongeluk het snelste stukje internet van de wereld. Waar de gevestigde orde een markt op slot gooit is Dave die nerd die ontdekt dat alles makkelijker kan. Want als men in 1958 al een transatlantische kabel door de oceaan kon leggen, waarom kan Dave dan geen geul van 700 meter glasvezelgraven?

Tijdschema

0:00:00 Hoor jíj hier reclame!?

0:02:51 Voorstellen: Dave Aaldering

0:04:40 De lege agenda van Dave

0:06:56 Hoe het allemaal begon

0:46:53 Herkenbare problemen?

1:05:31 Reclame auto.nl

1:07:32 De Paarse Krokodil

1:13:29 Waarom heeft Dave Aaldering zijn bedrijf verkocht?

1:25:45 De eerste transatlantische kabel

1:31:58 Gamen voor mensen met kinderen

1:35:36 Even afdwalen over Starcraft II

1:41:06 Dadia’s gaming

1:44:47 Vragen van de luisteraars

1:56:12 Tips

2:07:41 Afkondiging

TIPS

Dave Aaldering

Randal

Jurian


Bright Podcast
Bright Podcast
RTL Nederland
Laptops zijn weer spannend
Laptops zijn in de basis altijd hetzelfde: een scherm en een toetsenbord met een scharnier ertussen. Wel is de rol van de laptop de laatste jaren veranderd, en innovatie brengt dat nog een stap verder. Van de andere kant: is saaier voor een laptop niet juist beter? We bespreken de nieuwe laptops die we aanraden in onze koopgids. In het technieuws deze week: Spotify krijgt een abonnement met betere audiokwaliteit (hoor jij het verschil?), tekort PlayStation 5 duurt nog maanden en Star beschikbaar op Disney+. Tips uit deze aflevering: Chrome-extensie: Audiblogs. Geen zin of tijd om een lang Engelstalig artikel te lezen? Je kan er naar luisteren, door ze met één klik door te sturen naar je favoriete podcast-app. Daar leest een computerstem de artikelen aan je voor. De audio komt als RSS-feed in elke podcast-app binnen. Het werkt ook wel in het Nederlands, maar dan klinkt de stem minder goed. Video: De relatie tussen de VS en China uitgelegd op basis van een aantal simpele stellingen, door een professor die er alles vanaf weet. De relatie tussen de landen is belangrijk op techgebied: veel populaire gadgets zijn een samenkomst van Amerikaanse en Chinese arbeid. Docu: Força Koeman op Videoland. Een driedelige docu waarin we de familie Koeman volgen, terwijl Ronald coach van FC Barcelona wordt. Boeiende, persoonlijke inzichten in misschien wel de meest begeerde trainersbaan. Serie: For All Mankind op Apple TV+. Een ruimtevaartserie die een alternatieve geschiedenis vertelt. Namelijk: wat als de 'space race' tussen de Amerikanen en Russen nooit zou zijn gestopt? Een boeiende gedachte die in tot in detail wordt uitgewerkt in deze sterke, spannende serie waar het tweede seizoen net van begonnen is. Met zelfs een Nederlands tintje. Volg Bright op Clubhouse: onze username is brightnl  Niks missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
43 min
Een Podcast over Media
Een Podcast over Media
Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth
S06E10 - De Vriend van de Show-show
Hoe lees je veel boeken? Wanneer had Alexander het gevoel dat dit het juiste moment was om uit Blendle te stappen? En wordt er wel genoeg over kunst gepraat in de media? Zomaar een greep uit de prangende vragen waar Alexander en Ernst-Jan eerlijk antwoord op geven tijdens het online vriendenevenement van vrijdag 19 februari. Je had er natuurlijk bij moeten zijn, maar dit is bijna net zo leuk. 🍻Deze aflevering wordt mogelijk gemaakt door Beer in a Box. Dat is de nummer één Craft Beer Discovery Club van Nederland en België. Ze sturen je in een mooie box onontdekte kwaliteitsbieren op en passen de selectie steeds beter aan je smaak aan. Via de link beerinabox.nl/podcastovermedia krijg je met de kortingscode 'podcastovermedia' 25 procent korting! Shownotes: 🖥 Alexanders VPN Tunnelbear 🧾 Het artikel van The Economist over waarom er minder diefstallen zijn 🎨 Kunstblog Hyperallergic 🎨 Kunstkenner Marian Cousijn 🎨 Nieuwsbrief Kunstkijken met Ko en Kho 📚 De biografie over Abraham Lincoln (affiliate) of via je lokale boekhandel 📚 Het boek De Wetten van Connie Palmen (affiliate) of via je lokale boekhandel 🎧 Het luisterboek van De Wetten van Connie Palmen  🎧 De Reply All-reeks over Bon Appétit 📰 Uitleg over de Reply All ‘rel’ 📰 De e-mail van Ernst-Jan die Nieman Lab publiceerde over het stoppen van The Correspondent Genoemde afleveringen * Lig eens op een spijkermat, zegt de baas van AFAS   * Blockchain-kip * De robotcamera’s van Matthijs van Nieuwkerk * De aflevering met Derk Sauer Gestelde vragen * Waar hebben jullie simpelweg geen mening over? * Wat vinden jullie van het onderwijs in Nederland? * Wat houd je tegen om geen tv-regisseur te zijn van de verkiezingen? * Vind je het oké dat mensen een goedkoper abonnement hebben op Google-diensten door een VPN te gebruiken?  * Wat is jullie mening over uitlegbare algoritmes in nieuwsmedia? * Hoe leest Ernst-Jan een boek? * Vinden jullie dat er genoeg over kunst gepraat wordt in de media?  * Wat gaan jullie doen na Blendle en De Correspondent?  * Wanneer had jij het gevoel dat dit hét moment is om uit Blendle te gaan?  * Wat vinden jullie ervan dat Reply All-host PJ Vogt is opgestapt nadat bekend werd dat hij onderdeel was van een ‘giftig’ werkklimaat bij Gimlet Media? * Waar denken jullie dat het medialandschap over 10 jaar staat? Deze podcast is onderdeel van podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl
45 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu