Seks met Sokken
Seks met Sokken
Oct 9, 2020
#7 - Denken mannen echt alleen maar aan seks?
Play • 35 min
Mannen denken elke zeven seconden aan seks. Waar of niet waar? 
De Vlaamse seksuoloog Wim Slabbinck verdiepte zich in deze vraag en kwam erachter dat mannen en vrouwen seksueel gezien veel minder van elkaar verschillen dan gedacht. Cocky Drost spreekt met hem over de vraag welke denkpatronen mannen èn vrouwen overboord moeten zetten voor een goed seksleven.
Heb je vragen aan Cocky over deze podcast? Mail ze naar podcastradio1@eo.nl
Aangenaam
Aangenaam
NPO Radio 1 / NTR
#5 - Aangenaam, Tom (S02)
Eindelijk kerstmis! De tijd van kerstbomen, van in de supermarkt stiekem meezingen met Mariah Carey, lampjes aan, warme chocomel, liefst een knapperend haardvuur, en dan een mooi kerstverhaal. In deze speciale Aangenaam-kerstaflevering gaan we terug naar het jaar 2001, toen er nog geen afstand gehouden hoefde te worden, iedereen nog gewoon naar kantoor ging, en de jaarlijkse kerstborrel dé plek was voor jonge heimelijke geliefden om elkaar eindelijk -in licht aangeschoten toestand- de liefde te verklaren. “We draaiden al een tijdje om elkaar heen, maar we hadden onze hoop op de kerstborrel gevestigd. Dat is wel een moment waarop het een beetje uit de hand kan lopen.” ... “En toen was ik zwanger” Maar welke naam past bij dit kerstverhaal? Dit keer geen Maria, Jozef of Jezus, geen Gabriel en zelfs geen Rudolph. Deze aflevering gaat over de naam Tom. Tom is een afkorting van Thomas. In de namendatabank van het Meertens instituut komt de naam 23 duizend keer voor. Tom is overal in het land te vinden, de naam was het populairst in de jaren 90. De naam Thomas komt zelfs wel 40 duizend keer voor. Hij is ook overal in Nederland te vinden, en het populairst in Edam-Volendam. Daar heet ruim 3% van de mannen Thomas. Er zullen niet veel mensen zijn die bij kerst aan de naam Tom of Thomas denken. Toch is de naam echt aan kerst verbonden, tenminste in sommige regio's. Dus op naar Friesland, naar het dorpje Katlijk ten oosten van Heerenveen, zeshonderd inwoners en met als trots van het dorp: het Thomaskerkje. Ik spreek er af met Folkert Sterkenburgh van de Stichting Alde Fryske Tsjerken en met Dominee Dingena Hasper. Hoe zit dat met Tom en Thomas? En hoe is het verder gegaan met de verliefde collega's van de kerstborrel? Je hoort het in 'Aangenaam, Tom!'. Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie: Saar Slegers, eindmontage: Olivier Rekers.
27 min
Gothrecht
Gothrecht
NPO Radio 1 / VPRO
Aflevering 6: uw wil heeft geschiede!
Brinta verzint een plan en de twee verliefde stelletjes, de ene menselijk, de ander machinaal, ontkomen gezamenlijk. Het enige wat ze nog moeten passeren onderweg naar hun vrijheid is het Cafetarium, waar het zombieleger van borderline demonische Dries hen op wacht en waar vervolgens ook nog het Management-Leger van de Directrice ten tonele verschijnt. Een epische eindstrijd volgt en het is bijna einde verhaal voor Brinta en Liya. Maar dan komen de Archiefmedewerkers, samen met een enorme hoeveelheid bluswater, uit het systeemplafond gedonderd. Brinta kruipt snel op de koffieautomaat en laat het kopieerapparaat zich over de balustrade vallen met zijn stekker nog net in het stopcontact daarmee alle nog overlevende naarlingen elektrocuterend. ‘Ik deed het voor jou mijn liefste’ zegt hij met zijn laatste kopieerapparaat-adem tegen de Japanse Koffieautomaat. Brinta en Liya en Japanse Koffieautomaat rossen dwars door de gesloten glazen nooddeur heen naar buiten, richting de ondergaande zon. Cast: Pepijn Lanen- de Verteller/ Achmed Akkabi-Dries/ Georgina Verbaan-Brinta/ Zoë Sabajo-Liya/ Pierre Bokma-het Kopieerapparaat/ Herman Koch-Archief Oudste/ Annet Malherbe – de Directrice/ Muzikale werken afl. 6 Gevangen in Gothrecht, Lees eens een boek Commercial , De Fak weg van Hier. Muzikale werken in de serie: Faberyayo & Stippenlift Tekst en Compositie door: Pepijn Lanen & Hugo van de Poel Productie & Mix door: Hugo van de Poel Mastering door: Marco Spaventi Score muziek in de serie door: Betonkust Compositie, productie en mix door: Betonkust Commercials door: Faberyayo & Stippenlift Geschreven door en in regie van: Pepijn Lanen, met ononderbroken toewijding van Kees Kroot die ook de Editor van het geheel is. Deze serie is geproduceerd door Marijke van der Molen van Palentino Media voor de VPRO. De totstandkoming van Gothrecht was onmogelijk geweest zonder de nimmer aflatende steun van het NPO-fonds.
34 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu