#15 - Hanneke Groenteman
Play • 1 hr 22 min
Anton de Goede in gesprek met journaliste Hanneke Groenteman (1939). Groenteman werkte vanaf 1975 bij de VARA-radio en maakte later een overstap naar de VPRO-televisie waar ze vanaf 1995 o.a. het kunstprogramma De Plantage presenteerde. Vanaf 2007 maakte zij voor omroep MAX tien seizoenen lang Sterren op het Doek.

In haar VARA-radioperiode nodigde Groenteman in 1987 Ischa Meijer uit voor een aflevering van En dat op de maandagmorgen, waarin zij wekelijks een uur lang met éen gast sprak. Vandaar ditmaal geen interview ván Ischa Meijer, maar mét Ischa Meijer. Gespreksonderwerpen zijn onder meer zijn tot werkelijkheid geworden jongensdroom om zanger en danser te worden. 

Verder geeft Ischa zijn mening over collega-interviewers als Jan Lenferink ('intelligent en een beetje vulgair'), Sonja Barend ('schaamteloos door de domme vragen die ze stelt') en Koos Postema ('daar voel je je veilig bij'). 

Ook gaat het over Ischa’s geschreven Vrij Nederland-interviews, de theatervoorstelling 'Het Hemelbed', met Olga Zuiderhoek, en zijn vriendschap met choreograaf Hans van Manen.
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu