Artsen met Grenzen (22 januari 2022)
Play • 46 min

Ze zien ons, zijn ons vertrouwde aanspreekpunt bij klachten en zijn als geen ander in staat om verbanden te leggen tussen klachten en persoonlijke achtergrond, omdat ze ons vaak al zó lang kennen: huisartsen. Ze zijn de spil in de wijk en de ruggengraat van het Nederlandse zorgsysteem. Maar voor hoelang nog?

Want naast hun groeiende administratielast vraagt ook de samenleving steeds meer van ze. Huisartsen liepen al jaren de gaten in de rest van de zorg dicht, maar kregen door corona alleen nog maar meer op hun bordje. Ondertussen heeft ruim 70 procent van de huisartsenpraktijken te maken met personeelsuitval en maken veel huisartsen zich zorgen om hun opvolging.

In deze uitzending van De Publieke Tribune Radio gaat Coen Verbraak in gesprek met huisartsen over de toenemende druk op hun vakgebied en de gevolgen voor patiënten. Is de huisarts nog wel in staat om te doen waar hij of zij voor is opgeleid? En wat betekent die toenemende druk op de huisarts voor ons als patiënten, nu en in de toekomst?

Te gast in deze uitzending:

  • Marnix van der Leest, huisarts in Leusden;
  • Judith Verhagen, huisarts in Noord-Brabant;
  • Shakib Sana, huisarts in Rotterdam;
  • en Diana Lucassen, huisarts in Vinkeveen.

Meer info over deze aflevering vind je hier.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu