Jack Ma duikt weer op en het beste alternatief voor WhatsApp
Play • 41 min
00:00 Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we mochten stemmen over de nieuwe inlichtingenwet. De wet kwam er, maar zijn de inlichtingendiensten en wij als gewone burgers ermee opgeschoten? Daar heeft een commissie naar gekeken.

12:50 Na maanden van afwezigheid is er deze week weer een teken van leven gezien van de Chinese internetmiljardair Jack Ma. Als oprichter van de Alibaba Group groeide hij uit tot een van de rijkste Chinezen, maar plots verdween hij van de radar.

22:07 Zie jij ook steeds meer mensen om je heen overstappen van WhatsApp naar Telegram en Signal? Sinds Whatsapp aankondigde (in de VS) data te gaan delen met moederbedrijf Facebook zijn veel mensen op zoek naar een alternatief. Welke app kan je het beste gebruiken?

29:10 De startup Clickdrive uit Rotterdam wil met een app de markt voor rijlessen transparanter en veiliger maken. En niet zonder reden, want onder de rij-instructeurs zitten best wat rotte appels die het verpesten voor de rest. 

Gasten: Joost Schellevis, Nando Kasteleijn en Bart Buurma
Presentatie: Casper Meijer
Bright Podcast
Bright Podcast
RTL Nederland
Laptops zijn weer spannend
Laptops zijn in de basis altijd hetzelfde: een scherm en een toetsenbord met een scharnier ertussen. Wel is de rol van de laptop de laatste jaren veranderd, en innovatie brengt dat nog een stap verder. Van de andere kant: is saaier voor een laptop niet juist beter? We bespreken de nieuwe laptops die we aanraden in onze koopgids. In het technieuws deze week: Spotify krijgt een abonnement met betere audiokwaliteit (hoor jij het verschil?), tekort PlayStation 5 duurt nog maanden en Star beschikbaar op Disney+. Tips uit deze aflevering: Chrome-extensie: Audiblogs. Geen zin of tijd om een lang Engelstalig artikel te lezen? Je kan er naar luisteren, door ze met één klik door te sturen naar je favoriete podcast-app. Daar leest een computerstem de artikelen aan je voor. De audio komt als RSS-feed in elke podcast-app binnen. Het werkt ook wel in het Nederlands, maar dan klinkt de stem minder goed. Video: De relatie tussen de VS en China uitgelegd op basis van een aantal simpele stellingen, door een professor die er alles vanaf weet. De relatie tussen de landen is belangrijk op techgebied: veel populaire gadgets zijn een samenkomst van Amerikaanse en Chinese arbeid. Docu: Força Koeman op Videoland. Een driedelige docu waarin we de familie Koeman volgen, terwijl Ronald coach van FC Barcelona wordt. Boeiende, persoonlijke inzichten in misschien wel de meest begeerde trainersbaan. Serie: For All Mankind op Apple TV+. Een ruimtevaartserie die een alternatieve geschiedenis vertelt. Namelijk: wat als de 'space race' tussen de Amerikanen en Russen nooit zou zijn gestopt? Een boeiende gedachte die in tot in detail wordt uitgewerkt in deze sterke, spannende serie waar het tweede seizoen net van begonnen is. Met zelfs een Nederlands tintje. Volg Bright op Clubhouse: onze username is brightnl  Niks missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
43 min
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
Met Nerds om Tafel
S08E22 – Peilingen analyseren en verstandig stemmen met Tom Louwerse van Peilingwijzer.nl
Met de verkiezingen voor de deur spraken wij Tom Louwerse van Peilingwijzer.nl over het analyseren van peilingen. Zijn peilingwijzer geeft een overzicht van geaggregeerde peilingen om een zo accuraat mogelijk beeld te geven van de tussenstanden van de tweede-kamer-verkiezingen. Tom is universitair hoofddocent politicologie en kan ons daarom goed vertellen hoe je als verstandig kiezer een goede stem uitbrengt. Tijdschema 00:00:00 Rant over linkshandige muizen 00:02:48 Voorstellen: Tom Louwerse 00:13:22 De wiskunde achter Peilingwijzer.nl 00:23:33 Hoe bepaal je waarop je stemt? 00:34:03 Het verschil tussen kiesstelsels 00:41:55 Een stuk rood vlees 00:49:58 Reclame: Auto.nl 00:52:56 Vragen van de luisteraars 01:06:27 Het verschil tussen links en rechts 01:31:10 Tips 01:44:20 Afkondiging TIPS Randal * Campagne voor Razer Left Handed Naga * Plenny Pot van Jimmy Joy * Politics In The Animal Kingdom van CGP Grey Floris * Doe maar HelloFresh ... of iets dat er op lijkt (link met korting). * De Visdetective Ik vond het super interessant om te leren over paling en Rode mul te leren. (Komt ook uit de Dag&Nacht stal!) Frederik * Bird buddy  Tom Louwerse * Governance and Politics of the Netherlands * Borgen (televisieserie) * Yes, Minister * Stuk Rood Vlees podcast * Twee Pijlers - Ruud Koole * Niet de kiezer is gek - Tom van der Meer * Politieke-advertenties.nl * Kieskompas
1 hr 47 min
Een Podcast over Media
Een Podcast over Media
Alexander Klöpping & Ernst-Jan Pfauth
S06E10 - De Vriend van de Show-show
Hoe lees je veel boeken? Wanneer had Alexander het gevoel dat dit het juiste moment was om uit Blendle te stappen? En wordt er wel genoeg over kunst gepraat in de media? Zomaar een greep uit de prangende vragen waar Alexander en Ernst-Jan eerlijk antwoord op geven tijdens het online vriendenevenement van vrijdag 19 februari. Je had er natuurlijk bij moeten zijn, maar dit is bijna net zo leuk. 🍻Deze aflevering wordt mogelijk gemaakt door Beer in a Box. Dat is de nummer één Craft Beer Discovery Club van Nederland en België. Ze sturen je in een mooie box onontdekte kwaliteitsbieren op en passen de selectie steeds beter aan je smaak aan. Via de link beerinabox.nl/podcastovermedia krijg je met de kortingscode 'podcastovermedia' 25 procent korting! Shownotes: 🖥 Alexanders VPN Tunnelbear 🧾 Het artikel van The Economist over waarom er minder diefstallen zijn 🎨 Kunstblog Hyperallergic 🎨 Kunstkenner Marian Cousijn 🎨 Nieuwsbrief Kunstkijken met Ko en Kho 📚 De biografie over Abraham Lincoln (affiliate) of via je lokale boekhandel 📚 Het boek De Wetten van Connie Palmen (affiliate) of via je lokale boekhandel 🎧 Het luisterboek van De Wetten van Connie Palmen  🎧 De Reply All-reeks over Bon Appétit 📰 Uitleg over de Reply All ‘rel’ 📰 De e-mail van Ernst-Jan die Nieman Lab publiceerde over het stoppen van The Correspondent Genoemde afleveringen * Lig eens op een spijkermat, zegt de baas van AFAS   * Blockchain-kip * De robotcamera’s van Matthijs van Nieuwkerk * De aflevering met Derk Sauer Gestelde vragen * Waar hebben jullie simpelweg geen mening over? * Wat vinden jullie van het onderwijs in Nederland? * Wat houd je tegen om geen tv-regisseur te zijn van de verkiezingen? * Vind je het oké dat mensen een goedkoper abonnement hebben op Google-diensten door een VPN te gebruiken?  * Wat is jullie mening over uitlegbare algoritmes in nieuwsmedia? * Hoe leest Ernst-Jan een boek? * Vinden jullie dat er genoeg over kunst gepraat wordt in de media?  * Wat gaan jullie doen na Blendle en De Correspondent?  * Wanneer had jij het gevoel dat dit hét moment is om uit Blendle te gaan?  * Wat vinden jullie ervan dat Reply All-host PJ Vogt is opgestapt nadat bekend werd dat hij onderdeel was van een ‘giftig’ werkklimaat bij Gimlet Media? * Waar denken jullie dat het medialandschap over 10 jaar staat? Deze podcast is onderdeel van podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl
45 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu