Ráth-Végh István, tőzsdenyitás, zenei menedzsment - 2020-12-01 09 óra
Play
MESÉL A MÚLT: 150 éve született Ráth-Végh István - Katona Csaba, történész a jeles írón túl magát is elemzi, merthogy születésnapja volt a minap. EQUILOR TŐZSDENYITÁS - Deák Dávid, üzletkötő. KULTMOGUL: Hogyan él túl egy zenei menedzsment-cég? Hogy néz ki a gyakorlatban a vírusüzemmód? Hogy fognak újraindulni?  Miből élnek addig? Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezetője mindent elárul nekünk.
Magyar rádió rádiókabaré
Magyar rádió rádiókabaré
Magyar rádió
2020-12-31. 21:00-kor kezdődő adás
Magyar rádió rádiókabaré heti adása Technikai információk, kövess itt: https://twitter.com/szabbenjamin Hivatalos archivum: mediaklikk.hu A műsor ezen nem hivatalos podcast formátumú szolgáltatását az a csapat végzi, akik jelenleg a Random Generátor podcast közéleti és tech csatorna házigazdái is. Ha kíváncsi vagy munkánkra iratkozz fel, hallgass bele és véleményezz bennünket! Köszönjük! https://www.randomgenerator.hu/rolunk/ A stand-up comedy műfajának is otthont adó szórakoztató műsorban neves sztárjaink mellett találkozhatnak mindazokkal, akik ma a kabaré műfajában a legjobbak közé tartoznak. Adásainkban nem csak az országban történő eseményekkel, hanem az embereket érintő és foglalkoztató, aktuális kérdésekkel foglalkozunk, ezért változatos és színes gárdával készülnek felvételeink, amelyeket nyilvánosan, nagy közönség előtt rögzítünk. Állandó humoristáink Aradi Tibor, Bach Szilvia, Fábry Sándor, Maksa Zoltán, Nádas György és Varga Ferenc József. A stand up nagy ágyúi többek között a Dumaszínház, a Dumakabaré és a Komédia Humor Társulat tagjai közül kerülnek ki. Sok neves színész is hozzájárul a fergeteges hangulathoz, csak néhány nevet említve: Bozó Andrea, Elek Ferenc, Görög László, Kerekes József, Lengyel Tamás, Mikó István, Reviczky Gábor, Vida Péter és még sokan mások. A Kabaré műsorokat a Trisó Kft. készíti, Fábry Sándor vezetésével. Vezető író: *Kenderessy Attila.* Művészeti vezető: *Sinkó Péter.* Rendező: *Csizmadia Tibor* Felelős szerkesztő: *Kaiser Hajnal*
3 hr
Új Egyenlőség
Új Egyenlőség
Új Egyenlőség
Évnyitó beszélgetés a belpolitikáról
Az Új Egyenlőség podcast legújabb adásában három szerkesztő (Bíró-Nagy András, Kiss Ambrus, Lakner Zoltán) beszélgetett arról, hogy mi várható 2021-ben a magyar politikában. Mennyiben más a kormány és a Fidesz mozgástere, mint négy vagy nyolc évvel ezelőtt volt, és vajon „megérett-e” a választókban a közös ellenzéki indulás?   Egy évvel a választás előtt a koronavírus-járvány és egy gazdasági válság közepén alapvetően más kihívásokkal néz szembe a Fidesz, mint 2013-ban vagy 2017-ben. Nem a kormánypárt tematizálja a politikai napirendet, és a kihívások sem mesterségesen generáltak, hanem valódiak. Azaz a hiba lehetősége sokkal jobban benne van a rendszerben. Ugyanakkor más a helyzet, mint 2009-ben, amikor nem volt meg a pénzügyi mozgástér egy nem csak megszorítási politikára építő válságkezelési tervre. Ahogy az Új Egyenlőség podcast gazdasági évnyitó adásában is elhangzott, éppen az Európai Uniótól érkező pénzek teremtik meg a lehetőségét annak, hogy politikai alapon motivált pénzosztásra kerüljön sor a választásokig hátralévő időszakban. A beszélgetés során szóba került az ellenzék előtt álló út, amelyet a választásokig be kell járnia, az előválasztás kérdése és annak időzítése. Még mindig talány, miért volt ennyire fontos a Fidesz számára, hogy egy közös listára terelje az ellenzéki pártokat. A beszélgetés során felvetődött egyik teória szerint azért, mert így az egyik ellenzéki pártra mért csapás az egész ellenzéki együttműködést teheti tönkre.
35 min
RE:FACT - Podcast a jövőről
RE:FACT - Podcast a jövőről
RE:FACT
11. BIG DATA: Az adatok mindenekfelett?!
Adásunkban tisztázzuk a big data és az adattudomány legfontosabb fogalmait, valamint, hogy miért fontos az edukáció szerepe ezen az üzleti területen. Megnézzük azokat az iparágakat, ahol a legtöbbet használják az ehhez kapcsolódó módszereket és a leginkább profitálnak belőle, de azokat is, akiknél a túlzott adatelemzés visszájára fordul. Megtudjuk, milyen adatokat gyűjtenek rólunk, és, hogy mire használják ezeket az olyan techóriások, mint a Facebook vagy a Netflix. Rávilágítunk az adatok tárolásának veszélyeire és arra is, hogy miért biztonságos a felhőalapú tárolórendszerek használata. Ha eddig nem hallottál a georedundanciáról és a cloud computingról, most már tudni fogod, hogy milyen témához kapcsold! Beszélünk arról, hogy miért érdemes a mesterséges intelligenciát és a hatalmas mennyiségben rendelkezésre álló adatokat párosítani, s hogyan használhatjuk mindezt akár a hétköznapokban is. Gyakorlati példákat mutatunk be az adattudomány és a big data biznisz területéről, hogy ezzel is közelebb hozzuk ezt a misztikus, sokszor megfoghatatlannak tűnő, adatmágiának is nevezett területet a hétköznapok világához. Energiacégek, telekommunikáció, médiavállalatok, ipar – mind óriási felhasználói a „big data” iparágnak. Ha Te is kíváncsi vagy, hogyan működik az adatalapú világ, hallgasd meg adásunkat!
56 min
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu