Da TJ´s datter Ellinor blev født - Med @denrigtigejordemoder
Play • 59 min

I denne følelsesladede episode fortæller TJ om sin datter Ellinors fødsel.

Den udviklede sig nemlig ikke som han havde forventet. Efter en graviditet, med komplikationer og endeløse scanninger, så TJ og hans kæreste Amalie frem til, at få deres baby til verden. Men forløbet var slet ikke som de havde håbet på.

TJ fortæller hvordan manglen på ressourcer på Rigshospitalet, forvandlede deres fødsel til et mareridt; der var ikke jordemødre nok, Amalie følte sig efterladt af personalet langt ind i fødslen. Far Tj måtte sove i en gynækologstol på gangen uden mad. Men værst af alt, kunne de ikke få hjælp til at få amningen etableret, trods deres baby var for lille og skreg af sult. De var blevet efterladt på barselsgangen.

Heldigvis kom @denrigtigejordemoder dem til undsætning. I afsnittet bistår hun TJ med saglige inputs. Hun har selv oplevet hvordan manglende ressourcer i sundhedsvæsnet har resulteret i elendige arbejdsforhold for jordemødrene og fødsler hvor liv-og-død bliver et spørgsmål om økonomi. Derfor er hun blevet selvstændig jordemoder, og har gjort det til en mission, at give forældre en oplevelse af, hvordan "en rigtig" jordemoder bør agere.

I episoden kommer TJ og @denrigtigejordemoder også med gode råd til vordende forældre om, hvordan man skal navigere i et elendigt sundhedssystem. Herudover kommer de med et bud på, hvordan man forbedre forholdende strukturelt sammen.

Vært: Theis Olsen @tj.holdud

Gæst: Sara Bjerregaard Dreboldt @denrigtigejordemoder

Sponsor: www.biovitae.dk

Har du et spørgsmål, ris/ros eller et dilemma vi skal tage op i podcasten så skriv en mail til: kontakt.typisktj@gmail.com

Hørehæmmet? Intet problem! Vi har nemlig for jeres skyld fået skrevet podcasten ned i blogform på: www.tj.holdud.dk

Følg TJ på Instagram: @tj.holdud

Tak fordi du lytter!

//TypiskTJ og Copenhagen Network

Produktion: Copenhagen NetWork

Lyd/Klip: Copenhagen NetWork / Studio Network

Www.Copenhagen-NetWork.dk

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu