Partizán Podcast
Partizán Podcast
Apr 26, 2023
Orsós László Jakab: Mindig be kell rúgni a motort | Ez egy hivatal #9
Play • 43 min

Orsós László Jakab nagy pályát írt be újságíró-szerkesztő-kritikusként és civilként, többek között a Nyócker című animációs filmnek a dramaturgja volt és New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója, aztán Amerikában maradt és a brooklyni közkönyvtár kultúráért és művészetekért felelős alelnöke lett bevándorló magyarként. De mit jelent egyáltalán a Brooklyni Public Library producerének lenni, és meddig tart egy közszolga szabadsága New Yorkban?

Az Ez egy hivatal legújabb adásában Udvarhelyi Tessza és G. Szabó Dániel beszélget Orsóssal a közszolgálat és a társadalmi munka egészen nem evilági valóságáról. Anti-Met gála és a város pénzéért versengő közkönyvtárak, hárfa és emigráns szabadegyetem a parkban, idegesen felkérdező polgármester-helyettes és republikánus sajtóössztűz.

Hogyan lehet előbb megváltoztatni a rendszert, hogy aztán segíteni tudj általa? Mit kezd egy könyvtár egy melegellenes tüntetéssel? Mi volt az a pillanat, amikor Orsós hirtelen Budapesten érezte magát, és nem jó értelemben?

Ha javaslatod, kérésed, ötleted van számunkra, vagy kedved lenne részt venni a műsorok kitalálásában, a témák kutatásában, interjúalanyok keresésében, írj egy emailt a podcast@ezegyhivatal.hu címre! Ezt az adást Tavaszi Anna vágta, neki ezúton is köszönjük.

2023-ban a személyi jövedelemadód 1%-át már felajánlhatod a Partizán számára is! Kérjük, támogasd ezzel a munkánkat, hiszen ez neked egy kattintásba kerül, a Partizánnak viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy továbbra is izgalmas adásokkal készülhessünk. A felajánláshoz minden instrukciót megtalálsz a lenti honlapon.

https://szja1.partizanmedia.hu/

A Partizán Podcast Facebook oldalát itt találod:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087436092000

A Partizán oldalát és a videóit itt tudod megnézni:

Youtube-on: https://www.youtube.com/c/Partiz%C3%A1nm%C3%A9dia

Facebookon: https://facebook.com/partizanpolitika/

Támogasd te is a Partizán munkáját!

https://csapat.partizanmedia.hu/fundraising/partizan/

Extra tartalmak, vágatlan videók:

https://www.patreon.com/partizanpolitika

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu