Katai
Katai
Oct 5, 2020
3 Ani, 100 de Episoade, Nenumărate lecții de marketing și viață
1 hr 44 min

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.

“What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals.”— Henry David Thoreau

În 3 Octombrie 2017 am apăsat pe acel buton care m-a dus într-o călătorie în lumea podcastului – o călătorie care nu mă așteptam să fie așa de frumoasă, dificilă, ciudată, și interesantă, toate în același timp. La început mi-am propus să fac 50 de episoade. Mi se părea un număr rezonabil pentru un experiment, un număr care îmi permitea să îmi dau seama cu ce se mănâncă un podcast și ce impact pot să aduc atât în viața mea, cât și în viețile celor care aleg să îl asculte.

Ei bine, interviu cu interviu, provocare cu provocare, 50 de episoade au trecut, și mi-am dat seama că mi-a plăcut mult prea mult. Nu era ceva la care aș fi putut să renunț prea ușor. Și am continuat. Alte 50 de episoade au trecut, iar azi, la trei ani de când am apăsat ‘play’, sărbătoresc cel de-al 100-lea episod din Katai Podcast.

Am stat puțin și m-am gândit la tot ce am învățat în acești trei ani – lucruri care pentru unii dintre voi pot părea banale, dar pentru mine înseamnă extrem de mult. Am învățat, de exemplu, ce înseamnă să taci și să asculți cu adevărat atunci când cineva vorbește, am învățat cum să pun întrebări ce lasă loc unor răspunsuri sincere, detaliate, din care oricine poate învăța câte ceva. Poate cel mai important, am învățat să cunosc un om și să înțeleg că fiecare e diferit și că fiecare merită să-și spună povestea așa cum vrea.

Cred din suflet că fiecare succes, oricât de mic sau de mare ar fi el, trebuie sărbătorit. Pentru mine, acest moment – 100 de episoade – înseamnă extrem de mult! Așa că am vrut să îl sărbătoresc cu tine, cel/cea care lună de lună îmi oferi timpul tău extrem de prețios ascultându-mi invitații și ceea ce au ei de împărtășit cu tine.

Mi-am dat seama că în toată această călătorie în care m-ai însoțit, am fost ‘the silent traveler’. Am vorbit prea puțin despre mine – excepția, poate, fiind unde lucrez și faptul că sunt căsătorit cu cea mai minunată ființă ever! Și pentru că nu mă voi opri la acest episod cu numărul 100, vreau să afli mai multe despre mine. 

Așadar, azi mă vei cunoaște cum nu m-ai cunoscut până acum.

În episodul acesta vei putea asculta momente în care mă simt stânjenit, momente în care vorbesc liber și îmi permit să fiu vulnerabil în fața ta. Vei putea auzi povești pe care nu le-am mai spus niciodată public – aici, sau oriunde altundeva. Am rugat-o pe Andreea Esca să mă ajute să le împărtășesc cu voi. M-am pus în scaunul invitatului, și am lăsat-o să mă descoasă așa cum știe ea mai bine! Și crede-mă, a fost o experiență foarte faină și un experiment… destul de interesant aș putea spune. Dar mai bine te las pe tine să dai verdictul!

Ca să înțelegi un pic cam ce a ieșit din discuția noastră, dă-mi voie să mă prezint: “Numele meu ar putea fi Robert, sunt un experimentalist, arăt ca Robert, am un gust de foarte mult dulce, și fac un zgomot de îi agită pe toți din jurul meu. Ultima mea realizare a fost faptul că am o familie fericită, și aș fi perfect dacă aș știi să îmi organizez timpul și mai bine. Mi-e rușine de faptul că beau multă cafea, aș mânca oricând Nutella, nu iubesc deloc ipocrizia, iar pentru bani aș face… nimic.”

Hmm… Acum că le-am scris pe toate la un loc, parcă sună ca un test din revista Bravo Girl. Dar atâââât de departe am ajuns cu discuția noastră.

Bineînțeles, am fost și serioși. Uite, spre exemplu, dintr-o curiozitate a Andreei legată de sport, am ajuns să dezbatem cum ar trebui să fie un adevărat team player – atât în sport cât și în business:

Andreea: Am văzut că te-ai uitat la documentarul despre Michael Jordan și eram curioasă să îmi spui ce ți-a plăcut cel mai mult.

Katai: Pe Michael Jordan nu l-am văzut un team player. Mai degrabă un om care s-a bazat foarte mult pe ceea ce și-a dorit el, și atunci îi trăgea pe toți către nivelul lui. […] Există trei ere ale basketului. După Michael Jordan urmează încă două ere: era lui Kobe Bryant și era lui LeBron James. Kobe și LeBron nu sunt neapărat jucătorii care au marcat atât de multe puncte ca și Michael Jordan, sau care au făcut atât de multe lucruri câte a făcut el. Însă, oamenii ăștia jucau în echipă. Ajutau echipa să crească. Toată lumea îl vede pe LeBron James ca pe un lider, ca pe un team player. Toți spuneau despre Kobe Bryant că este un om de echipă, un lider care îi creștea pe oameni și avea o mentalitate de a-i ridica pe oameni. […] Cred că cel mai mult mi-a plăcut când și-a dat seama că nu poți să vorbești despre Michael Jordan dacă nu îl iei în considerare și pe Scottie Pippen. Și Michael Jordan nu cred că ar fi fost astăzi Michael Jordan dacă nu i-ar fi avut pe Scottie Pippen și pe Dennis Rodman.

Andreea: Da, dar eu cred că atunci când vorbim de un sport de echipă, asta poți spune despre oricare dintre ceilalți. Într-un sport de echipă, niciunul nu ar fi fost cine a fost fără un altul. Pentru că ăsta-i sportul.

Katai: Da, dar în același timp, te uiți să vezi că unul poate să tragă echipa, unul poate să ridice echipa, sau unul poate să facă echipa. Eu asta cred.

Andreea: Până la urmă cred că scopul e același numai că fiecare are alte metode. Adică până la urmă, scopul este să câștigi un meci. Și Michael Jordan, într-adevăr, poate îi trăgea după el pe ceilalți, iar Kobe și LeBron erau mai de echipă, dar în final, mi se pare că toți aveau același țel – să câștige. Și că nu e ca și cum el ar fi jucat de unul singur.

Katai: Oare crezi ca Michael Jordan ar fi fost de acord să câștige campionatul dacă nu era el considerat cel mai bun, și să fie omul din spatele unui alt om?

Andreea: Eu cred că e foarte greu să întrebi pe un om care e în prim-plan, dacă ar fi la fel de fericit în plan secund. Adică, mi se pare nedrept să pui întrebarea asta.

Katai: De exemplu, aș sta să mă gândesc, dacă ar fi fost în spatele lui Scottie Pippen, să zică, “Ok, următorul campionat eu vreau să-l ajut.“ Michael Jordan să aibă o discuție cu Scottie Pippen: “Vrei să fii tu cel mai bun anul ăsta?“ “Da.“ “Ok, eu o să mă retrag, o să fiu omul din spatele tău și o să te ajut să fii cel mai bun.“

Andreea: Crezi că există niște oameni care fac asta și care sunt liniștiți să facă asta?

Katai: Asta înseamnă leadership.

…Și discuția a continuat – dacă ești curios unde am ajuns cu ea, du-te la minutul 44. Acolo găsești scurta noastră dezbatere.

În acest episod mi-am văzut, parcă, 30 de ani din viață în aproape două ore. Andreea a aflat despre mine:

 • De unde provine numele “Katai”. (04:41)
 • Care sunt momentele din copilărie de care îmi amintesc mereu cu drag. (21:19)
 • Cu ce se ocupau părinții mei. (23:48)
 • De ce îmi petreceam verile la bunica mea și cum era ea. (25:49)
 • Experiențele mele din generală și liceu – și cum de am ajuns să merg la liceul de turism. (32:30)
 • Ce rol a jucat sportul în viața mea – și dacă m-a ajutat sau nu să cuceresc fete. (43:00)
 • Ce scriam în primul meu blog – în liceu – și ce metode de promovare foloseam pe atunci. (57:51)

Am vorbit și despre podcast – doar nu se putea altfel! Așa că dacă nu ai auzit până acum, vei putea afla:

 • Definiția podcastului, din perspectiva mea. (07:37)
 • Diferența dintre un interviu la radio și un podcast. (08:35)
 • Diferitele tipuri de ascultători și modul cum aceștia consumă conținut. (13:02)
 • Cum îmi aleg invitații pentru podcast. (17:11)
 • Cum poți monetiza un podcast. (01:09:14)
 • Cu ce mă ajută interviurile pe care le țin & care a fost cel mai greu interviu pe care l-am făcut. (01:25:57)
 • Ce este important pentru mine atunci când înregistrez un podcast. (01:32:25)
 • Cum îmi promovez podcastul. (01:34:34)

(Apropo, dacă citești asta, înseamnă că îl promovez destul de bine )

Ușor, ușor, Andreea a intrat în detalii legate și de viața de familie – de data asta familia pe care am ales să mi-o formez, împreună cu Diana (familia fericită de care îți spuneam mai sus). Și uite ce poți afla! 

P.S. Aici chiar ajungi să îmi vezi latura vulnerabilă. 

 • Cum am cunoscut-o pe Diana. (32:30)
 • Cum m-a cucerit și cum creativitatea ne-a ajutat să creăm o legătură puternică între noi. (01:16:32)
 • Când mi-am dat seama că vreau să imi petrec tot restul vieții alături de ea. (01:20:13)
 • Cum am cerut-o în căsătorie. (01:21:34)
 • Cum mă implic în viața fetiței mele și cum văd rolul meu de tată în viața copiilor mei. (34:29)

Și nu în ultimul rând, Andreea a profitat de ocazie și mi-a pus întrebări și în zona de marketing pentru că după cum bine știi, sunt un ‘om de marketing’, și ador să vorbesc despre domeniul ăsta:

 • Cum am ajuns să fac marketing și cum m-a motivat primul fail. (23:58)
 • Ce este marketing-ul, în viziunea mea. (01:04:06)
 • Ce încerc să aduc nou la conferințele la care sunt invitat. (01:04:28)
 • Care sunt sursele mele de informare și din care învăț. (01:06:30)
 • Cum poți învăța digital marketing. (01:07:23)
 • Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre marketing. (01:40:05)

Bine vezi, da! Aici e toată viața mea – mai sunt câteva detalii pe care le-am lăsat să le discutăm la o cafea face to face, sau cum s-ar zice, Keep mystery, make history! 

Te invit să apeși și tu butonul ăla de ‘Play’, poate pentru a 100-a oară, și să sărbătorim împreună următoarele 100 de episoade!  

The post 3 Ani, 100 de Episoade, Nenumărate lecții de marketing și viață appeared first on Katai.

BT Talks
BT Talks
Banca Transilvania
Despre greseli si performanta, cu Simone Tempestini, campion mondial de raliu
Bun venit la BT Talks, podcastul Bancii Transilvania. 🎧 Azi vorbim despre performanta pe limba raliurilor, asa ca alaturi de gazda noastra, Andi Moisescu, avem un campion mondial de raliu, nimeni altul decat Simone Tempestini. Desi nascut in Italia, din parinti italieni, Simone se considera un „adevarat sportiv roman”. Are si cetatenie romana acum, ca urmare a rezultatelor sportive. Pasiunea pentru “motorsport” a mostenit-o de la tatal sau, iar cand s-a urcat pentru prima oara intr-o masina de curse in Romania si-a dat seama ca asta isi doreste sa faca toata viata. La 21 ani devine cel mai tanar campion national absolut la raliuri in tara, titlu castigat de inca 5 ori, inclusiv anul acesta, iar in 2016 a avut cel mai spectaculos rezultat al sau, cel de campion mondial la juniori. Anul acesta a avut rezultate bune la Roma: locul 5 pe podium si locul 2 in clasamentul pilotilor sub 28 ani. Avem aici si cateva insight-uri, dar mai bine dai play. Merita 😊 * Simone a inceput sa participe la curse de raliu la doar 16 ani, cand inca nu avea permis de conducere. Federatia Romana de Automobilism a oferit sansa mai multor tineri sa isi inceapa cariera in „motorsport” mai devreme, cu conditia sa aiba langa ei o scoala de pilotaj care sa ii sprijine. * Chiar daca nu pare, raliul e un sport de echipa, iar cu cat avansezi in clasamentul general, ai nevoie de mai multi oameni. Munca este impartita intre pilot, copilot, echipa tehnica si management. Chiar si sustinatorii au rolul lor. * Mindsetul si pregatirea fizica sunt foarte importante. „In timpul cursei, in masina de cursa se poate ajunge la 60-65 °C. E bine sa fii pregatit fizic ca sa dai randament si sa fii lucid.” * Mentorii lui Simone sunt Daniel Ungur, Bogdan Marisca si nu in ultimul rand, tatal lui, Marco Tempestini. * Cand vine vorba de raliu, e totul la limita. Pilotii invata treptat. Greselile mari sunt putine, insa uneori fac greseli mici care pot fi reparate pentru a evita o iesire din decor sau un accident. „Chiar daca esti un pic in afara controlului, reusesti sa gasesti o solutie buna pentru a mentine masina pe drum, si acolo incepi sa vezi unde e limita si sa reglezi viteza pe care trebuie sa o ai in functie de aderenta si de conditiile drumului. ” * La o cursa internationala, pilotul & copilotul au posibilitatea de a merge in recunoastere cu o masina de strada, de 2 ori. Pentru a tine minte traseul se noteaza detalii despre lungimea virajelor, distanta dintre viraje, daca e murdar traseul, daca poti taia virajul etc. * Simone simte ca are multe de invatat inca: „Mi-as dori sa reusesc sa fiu cel mai bun din lume la raliuri. Este un lucru care cu multa munca si facand alti multi pasi cred ca as putea sa reusesc intr-o zi.” Show notes: 05:57 Inceputul carierei 11:30 De ce a ales Romania? 16:00 Raliul e un sport in echipa 25:17 Mindset 27:58 Despre antrenament 35:19 Motivatia
38 min
UPGRADE 100 by Dragos Stanca
UPGRADE 100 by Dragos Stanca
UPGRADE 100 by Dragos Stanca
#80 INSIDE THE FACEBOOK - AFP FACT CHECKING PROJECT. Guests: Bronwen ROBERTS - AFP Europe & Andrei Pungovschi - AFP România
NOTE: This podcast is covering the fact check project launched by Facebook with AFP, and it’s  recorded in English - after some comments done in Romanian. PRIMUL PROIECT DE FACT CHECKING ANUNȚAT DE FACEBOOK ÎN ROMÂNIA Supus unei presiuni globale masive privind responsabilitatea legată de ce se publică în propria rețea socială, Facebook a anunțat zilele acestea un pas concret. Momentan, mai mult PR decât efect direct concret dar totuși un pas notabil: e vorba despre un parteneriat, în care e inclusă și România, cu agenția de presă AFP, mai exact cu departamentul de fact-checking al instituției media. Despre cum va demara acest proces complicat și, desigur, necesar dar și controversat discutăm cu oamenii-cheie implicați în proiect. * Bronwen ROBERTS - Fact Check Coordinator, AFP Europe * Andrei Pungovschi- Fact Checker, AFP România De asemenea, am rugat câțiva foste colege și colegi din presă – pentru că eu, subliniez de fiecare dată când am ocazia, nu mai sunt jurnalist – să mă ajute cu întrebări: Avem deci întrebări de la: * Andreea Esca - Stirile PROTV * Cătălin Tolontan - Libertatea * Claudiu Pândaru - Digi24 si Republica.ro * Codruța Simina – PresOne și Misreport * Cristian Pantazi – G4Media Vă amintesc că ediția podcast UPGRADE 100 este realizată în parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA și podcatsul BT Talks, pe care vi-l recomand. Mulțumesc pentru timp și atenție, Dragos & The Team
50 min
Vast and Curious, cu Andreea Roșca
Vast and Curious, cu Andreea Roșca
Andreea Roșca
Atena Boca. Cum creezi o comunitate în care oamenii sunt fantastici
Atena Boca e un antreprenor neobișnuit. Ceea ce crește ea nu e un produs și nu e un serviciu. E o comunitate. A fondat La Primul Bebe în 2012, când a născut primul copil, ca un grup de 10 mame. Astăzi, e o comunitate de peste 150.000 de mame - și câțiva tați - în 23 de județe din România. Este singurul român invitat de Facebook să facă parte dintr-un grup restrâns de oameni care conduc, la nivel global, comunități cu impact mare. Conversația noastră nu e despre mame sau despre copii sau despre campaniile umanitare în care Atena strânge sute de mii de euro din comunitate pentru refacerea spitalelor românești. Ci despre cum construiești o comunitate reală, implicată, valoroasă. Despre cum creezi regulile acestui joc și cum faci alegeri grele legate de a include și a exclude. Despre principiile esențiale ale Atenei legate de onestitate, transparență și ingredientul minune pentru o comunitate: să înțelegi emoții. Conversația noastră este și despre poveștile incredibile în care oameni care nu se cunosc se sprijină dincolo de limitele a ceea am putea considera un ”normal”. Am vorbit cu Atena și despre cum creezi un produs care se vinde singur și despre diferența esențială între o nevoie și o durere. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.
1 hr 10 min
On the record
On the record
Recorder
Vinovați cu toții? Trei medici vorbesc despre criza din sistemul medical
Pandemia de COVID-19 a lovit întreaga lume, peste tot s-au căutat soluții de avarie, dar nicăieri n-au ars de vii oameni care abia reușeau să respire, cum s-a întâmplat, pe 14 noiembrie, în România.     Ocupați să se învinuiască unii pe alții, politicienii văd cu greu dincolo de zidul campaniei electorale. Și, din vârful unui sistem care se scufundă în propria cenușă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a împărțit vinovăția cu zgârcenie, cât să ajungă la toți: „Pentru situația din ultimii 30 de ani și pentru implicarea autorităților locale cred că suntem implicați toți din această țară“.   Ne-am întrebat cum văd medicii această culpabilizare colectivă. Mai ales aceia care au rămas aici cu iluzia schimbării, dar care își păstrează, chiar și în cele mai performante spitale, temerile pentru viața lor și a celor pe care îi tratează.  Ce presiuni fac managerii numiți politic? Cum se ajunge zi de zi la compromisuri care pot costa vieți? De ce pleacă în continuare medicii din România, deși câștigă ca-n Vest?   Recorder pune azi degetul pe marile răni ale sistemului de Sănătate cu trei dintre cei care aleg să nu-l cauționeze prin tăcere. Elena Copaciu, Cristian Băicuș și Ruxandra Jurcuț sunt medici primari și și-au trăit cea mai mare parte a vieții în spitalele din România.    On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania.
38 min
MCN Podcast
MCN Podcast
MCN Podcast
M.C.N. Podcast 20 | Delia: “Nu e ok să fii iubit de toată lumea”
Să vrea Delia să vorbeasca cu tine undeva pe la trei ore este un privilegiu, asa ca m-am bucurat si am profitat. Am descoperit un om complet si un artist care e setat pe a se multumi pe sine pana la a incerca sa multumeasca pe toata lumea. Sper să vă bucurați de acest podcast. @Delia : https://www.instagram.com/delia/ ---- Pentru a deveni membru și a avea acces la extra content, apasă butonul JOIN: https://www.youtube.com/c/MicutzuStandupOfficial/join ---- Realizat cu suportul prietenilor podcast-ului: - Mulțumim foodpanda. - Mulțumim Zeedo Shop. https://www.zeedoshop.ro/ - Mulțumim BeezApp https://jumpto.use-beez.com/xiqDL4DrVab - Mulțumim FineStore ---- Bobble head creat de: https://www.instagram.com/darexart https://m.facebook.com/dareXart/ ---- MCN Podcast pe alte platforme: Soundcloud: https://soundcloud.com/mcnpodcast Spotify: https://spoti.fi/33EpJ6b Apple Podcasts: https://apple.co/2PoUdW ---- Filmat & editat: Mădălin Cîrje https://www.instagram.com/madalincrje https://www.facebook.com/madalin.crje Audio recording & editing: Ciprian Pascal https://www.instagram.com/ciprianpascal/ https://www.facebook.com/ciprian.i.pa… Animație: Ioana Luiza https://www.instagram.com/ioanaluiza8/ https://www.facebook.com/ioana.luiza.5 Beat: Aleko https://www.facebook.com/oficialaleko ---- Find me on: https://www.facebook.com/micutzu.stan... https://www.instagram.com/micutzustan... Contact podcast: mcnpodcast.ro@gmail.com #MCNpodcast #PODCAST #Delia ---- (C) & (P) Cosmin Nedelcu 2020 All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this content on your channel.
3 hr 8 min
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu