Impulssi
Impulssi
Nov 22, 2017
Automaattiselle liikenteelle tarvitaan älykäs infra
Play • 30 min

Impulssi-podcastin ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan älykästä infrastruktuuria. Mitä tarkoitetaan teiden älykkyydellä? Miten tietoliikenneyhteyksiä tulisi kehittää eteenpäin? Missä asioissa Suomi on edelläkävijä – entä missä on kirittävää?

Vieraina Kyyti-palvelun toimitusjohtaja Pekka Möttö sekä Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Ari-Pekka Manninen. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Kaiken ei kuitenkaan tarvitse muuttua nopeasti. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Ari-Pekan vinkki: Nuoret ja lapset, joille tulevaisuutta rakennetaan. Juhani Aho kirjan Rautatie (1884), johon voi suhtauttaa omia ajatuksiaan nykypäivän automaattiautoista.

Pekan vinkki: Sauna. Ajan tuomista muutoksista huolimatta sen perustunnelma on rauhallinen ja pysähtynyt. Saunaan on hyvä mennä, panna ovi kiinni ja heittää vettä kiukaalle.

Susannan vinkki: Tuutikki-hahmon ajatus Tove Janssonin taikatalvesta: “Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.”

The post Automaattiselle liikenteelle tarvitaan älykäs infra appeared first on ImpulssiLVM.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu