Fitness M/K
Fitness M/K
Oct 10, 2020
#274 CAG ROAD #4 - Hvordan kan du træne dig gennem en udskiftning af et led?
1 hr 46 min
I fjerde og indtil videre sidste afsnit af podcast serien om artrose, produceret i samarbejde med CAG-ROAD forskningssamarbejdet, fortæller professor Thomas Bandholm om hvordan træning før og efter alloplastic operationer, altså operationer, hvor man skifter led helt eller delvist ud, påvirker resultatet af operationen. Svaret på hvad det betyder er faktisk ret overraskende, men jeg spoiler ikke noget her.

CAG-ROAD er et tværfagligt forskningssamarbejde på tværs af afdelinger fra Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Universitet og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, der har til formål at udvikle behandling for og forebyggelse af osteoartrose.
Stærk & Smertefri
Stærk & Smertefri
Jacob Beermann
#34 Madro: Giv dine børn gode madvaner og et sundt kropsbillede
I episode 34 af Stærk & Smertefri har jeg besøg af Anne Gaardmand og Morten Elsøe til en snak om deres nye bog “Madro”. I bogen "Madro" viser Anne Gaardmand og Morten Elsøe strategier til børnefamilier om, hvordan de kan arbejde med sunde, afslappede og rolige madvaner hos deres børn - og undgå madstress ved spisebordet. Udgangspunktet for bogen er Mortens og Annes egne erfaringer gennem arbejdet med klienter i vanecoaching sammen med forskningen på området. Mange af de madproblematikker voksne kæmper med i dag, bliver allerede plantet i os gennem vores opvækst. Måske kan du selv genkende episoder fra din egen barndom som stadig påvirker dit forhold til mad i dag? En sundhedsplejerske, der fortalte dig, at du ligger over kurven for normalvægt i din aldersgruppe og du derfor burde tabe dig? At du er blevet tvunget til at blive siddende ved aftensmadsbordet indtil du har spist op? At du har følt dig nødsaget til at spise madvarer, du egentlig ikke kunne lide, fordi du virkelig gerne vil have desserten? Derfor er “Madro” ikke kun til børnefamilier - den er i lige så høj grad gavnlig for dig, som ved at du vil have børn på et senere tidspunkt i livet og ønsker at give et bedre forhold til mad og krop videre til dine børn. I denne episode kan du blandt andet lære: * Hvorfor det kan være problematisk at kontrollere børnenes madvaner. * Hvad Madro er. * Hvordan sort/hvid-tænkning kan føre til madstress. * Hvorfor diætkulturen har en indvirkning på børns spiseadfærd. * Hvilke klassiske fælder forældre falder i - og hvordan du løser dem. * Hvordan du lærer dine børn at spise grøntsager og smage nysgerrigt på maden. Se meget mere på https://maxer.dk/staerk-smertefri/madro-elsoee-gaardmand
1 hr 12 min
Brainstorm
Brainstorm
Videnskab.dk
18: Mænd tager på og får dårlig hukommelse, når de får børn: Det sker i hjernen, når man bliver far
Brainstorm er blevet til ‘Babystorm’, og i anden og sidste episode i miniserien, om hvad der sker i nybagte forældres hjerne, er vi nået til far-hjernen. Forskerne Christine Parsons og Birgitte Rahbek Kornum fortæller, hvad dårlig søvn gør ved hjernen, i en episode, hvor du også kan høre om studier, der peger på, at mænd tager cirka syv kilo på, når de bliver fædre - hvilket Jais og Asbjørn kan nikke genkendende til.  Selvom nybagte mødre gennemgår store forandringer - som du kan høre alt om i sidste episode - sker der ligeledes ting og sager i fædres hjerner.  Men hvordan påvirker afbrudte nætter småbørnsforældre, og kan hjernen vænne sig til dårlig søvn? Det og meget andet får du svar på i denne episode af Brainstorm. Brainstorm er støttet af Lundbeckfonden Medvirkende:  Christine Parsons, lektor ved Interactive Minds Centre ved Aarhus Universitet Birgitte Rahbek Kornum, lektor ved Neuronal Signalling, Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet Brainstorm er på Instagram! Find Memes, highlight og andet godt (https://www.instagram.com/brainstorm.podcast/) Redaktion: Jais Baggestrøm Koch, Asbjørn Mølgaard Sørensen, Jeppe Øvig og Anette Lilleøre Links til studier, der omtales sidst i episoden:  Parenthood and trajectories of change in body weight over the life course (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0277953611005120?via%3Dihub)   The weight of fatherhood: identifying mechanisms to explain paternal perinatal weight gain (https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/17437199.2018.1463166?journalCode=rhpr20)
37 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu