Fitness M/K
Fitness M/K
Oct 10, 2020
#271 CAG ROAD #1 - Hvorfor får man OA/"slidgigt"?
1 hr 43 min
I dette første afsnit i en podcast miniserie lavet i samarbejde med CAG-ROAD, har vi besøg af professor og overlæge Henning Bliddal, til en snak om hvad osteoartrose (populært kaldet slidgigt) er og hvordan det opstår, med særligt fokus på knæleddet. Hvad er det der gør at nogen for det, og andre ikke gør? Skyldes det overhovedet slid, og hvor meget betyder skader på knæet, som man f.eks. ofte ser i elitesportsudøvere.

CAG-ROAD er et tværfagligt forskningssamarbejde på tværs af afdelinger fra Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Universitet og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Der har til formål at udvikle behandling for og forebyggelse af osteoartrose.
Stærk & Smertefri
Stærk & Smertefri
Jacob Beermann
#34 Madro: Giv dine børn gode madvaner og et sundt kropsbillede
I episode 34 af Stærk & Smertefri har jeg besøg af Anne Gaardmand og Morten Elsøe til en snak om deres nye bog “Madro”. I bogen "Madro" viser Anne Gaardmand og Morten Elsøe strategier til børnefamilier om, hvordan de kan arbejde med sunde, afslappede og rolige madvaner hos deres børn - og undgå madstress ved spisebordet. Udgangspunktet for bogen er Mortens og Annes egne erfaringer gennem arbejdet med klienter i vanecoaching sammen med forskningen på området. Mange af de madproblematikker voksne kæmper med i dag, bliver allerede plantet i os gennem vores opvækst. Måske kan du selv genkende episoder fra din egen barndom som stadig påvirker dit forhold til mad i dag? En sundhedsplejerske, der fortalte dig, at du ligger over kurven for normalvægt i din aldersgruppe og du derfor burde tabe dig? At du er blevet tvunget til at blive siddende ved aftensmadsbordet indtil du har spist op? At du har følt dig nødsaget til at spise madvarer, du egentlig ikke kunne lide, fordi du virkelig gerne vil have desserten? Derfor er “Madro” ikke kun til børnefamilier - den er i lige så høj grad gavnlig for dig, som ved at du vil have børn på et senere tidspunkt i livet og ønsker at give et bedre forhold til mad og krop videre til dine børn. I denne episode kan du blandt andet lære: * Hvorfor det kan være problematisk at kontrollere børnenes madvaner. * Hvad Madro er. * Hvordan sort/hvid-tænkning kan føre til madstress. * Hvorfor diætkulturen har en indvirkning på børns spiseadfærd. * Hvilke klassiske fælder forældre falder i - og hvordan du løser dem. * Hvordan du lærer dine børn at spise grøntsager og smage nysgerrigt på maden. Se meget mere på https://maxer.dk/staerk-smertefri/madro-elsoee-gaardmand
1 hr 12 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu