Fitness M/K
Fitness M/K
Aug 1, 2020
#261 Har du en roer i dig? Fast track til OL
Play • 1 hr 54 min
Har du en roer i maven? Det danske roforbund har kørt et systematisk talentarbejde, der i praksis næsten har fordoblet deres antal af medaljer til de sidste EM'er og VM'er. Roning er en sportsgren, hvor bestemt fysiske træk er meget vigtige for at nå en høj præstationsevne og hvor teknik tilsvarende er lidt mindre vigtig - ihvertfald i sammenligning med så mange andre sportsgrene. Dét gør at man kan finde folk med de rigtige forudsætninger og se om de kan blive gode roere. Dét arbejde står elitekoordinator Anders Tranberg Andreasen for og han har haft Dr. Muskel gennem testprogrammet. Lyt med og find ud af om Fitness M/K skal til OL ;o)
Ophelia Invest Talks
Ophelia Invest Talks
Ophelia Invest
#116 Flere penge med Jane Ibsen Piper (27.02.21)
Hvordan får vi flest mulige penge at investere? Det snakker vi med spare-ekspert Jane Ibsen Piper om i dag. Vi gennemgår 10 konkret tips til, at få flere af vores penge kanaliseret over i vores investeringer. Jane er forfatter til bøgerne Den lille guide til minimalisme og den lille guide til opsparing. Begge bøger kan købes til halv pris (99,5. kroner) her: https://opheliainvest.dk/shop/ Planlagt, optaget og udgivet af Sarah Ophelia Møss, ejer af Ophelia Invest og Forlaget Penge. Redigeret af Streamline Media. Tak til vores hovedsponsorer Selected Alternatives og Spotlight Stock Market. Udover denne podcast kan du følge aktiviteterne i Ophelia Invest og lære at investere sammen med os her: * Website: _https://www.opheliainvest.dk/_ * Medlemsklub Ophelia Invest Club: _https://bit.ly/2DOGQeq_ * Onlinekurser i investering: _https://opheliainvest.dk/oversigt-over-indhold-i-onlinekurser-hos-ophelia-invest/_ * Live online undervisning i investering: _https://opheliainvest.dk/ophelia-invest-boot-camps/_ * Facebook: _http://tiny.cc/1cr3ez_ * YouTube: _http://tiny.cc/g8q3ez_ * Instagram: _http://tiny.cc/6br3ez_ * Aktiegruppe for nye(re) investorer, Aktieklubben Danmark: _http://tiny.cc/sar3ez_ * Aktiegruppe for kvinder, Kvindelogen: _http://tiny.cc/cbr3ez_ * Aktiegruppe om bæredygtige aktier: https://www.facebook.com/groups/316997012971355 * Aktiegruppe om børsnoteringer og små aktier: https://www.facebook.com/groups/3212688542122765/
33 min
FINANS Podcast
FINANS Podcast
FINANS
Bundlinjen #139: Strid om genåbningen, tumult på aktiemarkedet og de uprøvede chefer klarer sig bedst
(01:10) Er planen for genåbningen fair for dansk erhvervsliv? Onsdag løftede regeringen endelig sløret for, hvilke dele af dansk erhvervsliv, der fra på mandag igen får lov at åbne. Den betyder, at en række såkaldte udvalgsvarebutikker igen må slå dørene op, mens andre erhverv som frisører, restauranter og fitness-kæder stadig er tvangslukket. En genåbningsplan, der har skabt alt fra begejstring, til overraskelse og vrede i erhvervslivet. Men er den fair? (11:18) Ugens undren: Er det i virkeligheden er de uprøvede direktører, der er de dygtigste? I en undersøgelse fra headhunterfirmaet Spencer Stuart, har headhunterne set nærmere på 855 CEO’s fra S&P 500 over 20 år. Og undersøgelsen kommer frem til, at det faktisk er de nye topchefer – dem som ikke før har været topchef, der klarer sig bedst. Så hvordan kan det være? (20:24) Hvad er der i gærde på aktiemarkedet? Bedst som den ene historie efter den anden har fortalt om de mange privatinvestorer, der er er væltet ind på aktiemarkedet – og de mange selskaber, hvis aktiekurser er skudt i vejret – ser vi lige pludselig en del mere tumult. Hvorfor nu det? Og hvad betyder de mange nye spillere på markedet? (30:) Kåring af ugens optur og nedtur. I studiet: Landechef i Nordnet Anne Buchardt, prof. bestyrelsesmedlem Lars Sander Matjeka, kommunikationsrådgiver og nyhedsredaktør Maria Kehlet.
35 min
Brainstorm
Brainstorm
Videnskab.dk
31: »Om hunden er klogere end katten, bliver en åndsbolle-diskussion«: Kan dyrs intelligens sammenlignes?
På Brainstorm elsker vi at undersøge menneskets fascinerende hjerne. Men foråret er på vej, og i den anledning tager Jais og Asbjørn et sjældent kig ud i naturen - og ind i dyrenes hjerner. De store spørgsmål, der diskuteres i episoden, er: hvordan måler man dyrs intelligens, og giver det overhovedet mening at sammenligne intelligens på tværs af arterne? Professor Tobias Wang er Brainstorms dyre-guide i denne uge, og han fortæller blandt andet om sæler, skildpadder og blæksprutter.  Du kan også høre, hvad det er for et dyr, der plager Tobias Wang om mad hver morgen, og om krokodiller, der hører klassisk musik i en hjerneskanner. Sidst men ikke mindst snakker vi om dyrevelfærd - hvis dyr kan være bevidste og føle smerte, behandler vi dem så ordentligt? Til slut er Albert Gjedde klar med endnu en vinder af Ig-Nobel-prisen - prisen for kuriøs forskning - og denne gang handler det om alkohol. Eller rettere - det handler om, hvad der sker, når man tror, man drikker alkohol. Forvirret? Lyt med sidst i podcasten. I episoden omtales et studie, der sammenligner dyrs hjerner. Det kan findes på linket herunder: Evolution of the brain and intelligence, Trends in Cognitive Sciences, 2005 (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1364661305000823)   Medvirkende:  Tobias Wang, professor ved Institut for Biologi på Aarhus Universitet. Brainstorm er Videnskab.dk's ugentlige podcast om hjernen - støttet af Lundbeckfonden Brainstorm er på Instagram! (https://www.instagram.com/brainstorm.podcast/) Redaktion: Jais Baggestrøm Koch, Asbjørn Mølgaard Sørensen, Jeppe Øvig, Anette Lilleøre og Mathilde Valsgaard Hansen.
47 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu