TwizaPodcast
TwizaPodcast
Jul 27, 2021
Twiza Podcast XX Nora Akachar spreekt over theater maken en de facebook pagina 'Trauma's van Nora'
Play • 52 min
Zij maakt theater en is actief als trainer met het geven van workshops en lezingen. Ze gaat ons vertellen over haar passies en haar dromen. Ze gebruikt humor om te spreken over Marokkaanse culturele taboes.
We gaan het hebben over toneel en spel, maar ook over haar succesvolle facebookpagina ‘Trauma’s van Nora’ dat inmiddels bijna  60.000 leden heeft. Humor staat centraal in het leven van Nora en is ook de basis voor de facebookpagina. Met deze pagina probeert Nora haar rol als vrouw, als thamazight haar persoonlijke worstelingen op een grappige manier te laten zien. Nora begon vanaf toen korte verhalen te delen. Verhalen over migratie, opgroeien tussen verschillende culturen en spiritualiteit. Maar ze schuwt serieuze onderwerpen niet zoals discriminatie, (seksuele) misbruik en echte trauma’s. De indruk is alsof de geschiedenis van de Marokkaan is gestart met de migratie. We hebben een orale cultuur en zijn van oudsher verhalen vertellers. Je zag de geschiedenis terug in het dorpje. En toen kwam migratie. En waarom werden die orale verhalen niet meer verteld? De verhalen die echt pijn deden. Heeft het te maken met de pijnlijke trauma's die onze ouders hebben meegemaakt en waarover ze niet durfden te vertellen.

Voor meer info check: https://www.twiza-producties.nl/blog-artikel/twiza-podcast-xx-nora-akachar-spreekt-over-theater-maken-en-haar-facebook-pagina-traumas-van-nora
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu