GameChanger
GameChanger
Sep 20, 2023
Pro-opgave: Træn din intuition og bliv en stærkere leder
Play • 29 min
Hvornår har du sidst stolet på og fulgt din intuition?

Signe Pries Andersen har i 2023 afsluttet sin UEFA Pro Træneruddannelse med en Pro-opgave, hvor hun undersøger begrebet intuition i fodboldledelse (læs hele opgaven her).

Hun har været professionel spiller i Brøndby IF, men i dag er hun rykket til Fæerøerne for at være landstræner for kvindelandsholdet.

Motivationen for at dykke ned intuition kommer fra, at fodboldspillet i de senere år har udviklet sig fra primært at bestå af låste, faste og stationære formationer, til i højere grad at bestå af rum og positioner. I sådan et dynamisk spil er det en fodel, at både trænere og spillere kan handle intuitivt og kreativt.

Jo mere du lærer din intuition at kende, desto mere tør du give dig hen til den i din ledelse af spillere.

Så hvad er intuition i fodboldledelse? Hvordan træner du din intuition og bruger den i din egen praksis? Og hvordan lærer du dine spillere at følge deres intuition i spillets uforudsigeligheder?

Det får du nogle svar på i denne podcast, hvor Signe Pries Andersen kommer ind på både Kasper Hjulmand og kvantefysik, når der handler om at lære sin intuition at kende og stå stærkere som leder.

Du får øvelser til at træne din intuition, ligesom Signe fortæller, hvordna hun lærer sine spillere at bruge deres. Her kommer du også med omkring, hvad en Michael Laudrup-afbrænder kan fortælle om intuition i kampens hede.

Key-takeaways:
  • Fire former for intuition i fodboldledelse
  • Kasper Hjulmand og Mikael Trolle som inspirationskilder til at følge intuitionen
  • De intuitive og kreative løsninger på spillets scenarier opstår ofte, når du er uden for fodboldmiljøet
  • Metoder til at træne og lære din intuition at kende - og hvordan du får mod til at bruge den
  • Træneren som facilitator for, at spillere bruger deres intuition og finder kreative løsninger
  • Balancen mellem at følge holdets strategi og din egen intuition
  • At lytte til intuition er vigtig på banen (hvordan er spillernes energi?) og uden for banen (hvor er spillerne mentalt?).
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu