Apr 7, 2022
Kampen om bæredygtighed del 2
Skal gymnasieuddannelserne og GL som fagforening gå foran for at fremme bæredygtighed og et bedre klima? Og hvordan kan gymnasielærere arbejde med bæredygtighed og klimaforbedringer på skolen og i undervisningen? Hør podcasten "Kampen om bæredygtighed" del 1 og 2.
Gæster i studiet: Janni Petersen, gymnasielærer på KVUC, og Anders Frikke, næstformand i GL og gymnasielærer på Middelfart Gymnasium og HF.
Øvrige medvirkende: Asger Wille, næstformand i GL og gymnasielærer på Køge Gymnasium, og Jeppe Læssøe, prof. ved DPU, Aarhus Universitet.
Vært: Lars Prestien, GL.
Teknik og lyd: Jakob Flygare, GL.
Del 1
I første del tager vi luppen frem og undersøger, hvad begrebet bæredygtighed er for en størrelse. Og hvordan det bliver brugt i den nationale handleplan for at fremme udvikling af bæredygtighed i uddannelser og i netværket Broen til fremtiden. Begge initiativer indgår GL i.
Vi ser også på, om det er en god idé at skrive bæredygtighed ind i gymnasieuddannelsernes formålsparagraf og i flere fags læreplaner.
Desuden drøfter vi, om klimadagsordenen lægger ansvaret for at redde verden over på de unges skuldre og puster til deres klimaangst.
Del 2
I anden del kigger vi på, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed på skolen og i sin undervisning.
Vi kommer blandt andet ind på samarbejdsprojekter om bæredygtighed i Uganda og Sisimiut i Grønland og ser på, hvad de to prismodtagende gæster, Janni Petersen og Anders Frikke, konkret har gjort for at fremme bæredygtighed på KVUC og Middelfart Gymnasium og HF.
Sidst i udsendelsen er der en anbefaling til, hvordan gymnasielærere kan komme i gang med arbejdet efter de syv trin i projektet Grøn Skole.