Krifa Podcast
Krifa Podcast
Aug 13, 2019
For hvis skyld går du på arbejde? - Episode 1
Play • 24 min
Arbejder du for at indfri dine personlige karriereambitioner eller har du fuldt fokus på, hvad du kan gøre for at få din virksomhed til at lykkes med det, som den er sat i verden for?

Maja Haslebo er erhvervspsykolog og mener, der bliver brugt rigeligt tid på sniksnak og kollegial hygge på de danske arbejdspladser. Hun mener, at man som leder og ansat skal melde sig ind i organisationen og holde snuden i sporet mod virksomhedens kerneopgave og bruge mindre tid på trivsel, personlige relationer og egne ambitioner i arbejdslivet.

I denne episode udfolder Maja Haslebo sine tanker om begreberne Det Organisatoriske medlemskab og kerneopgaven. Hun fortæller hvad der styrker en organisation, og hvad man som leder og medarbejder skal gøre for at holde fokus på kerneopgaven.

Dette er episode 1 af 2 omkring det organisatoriske medlemskab

Medvirkende:
Erhvervspsykolog og ledelsesekspert Maja Haslebo
Vært og tilrettelægger: Bessie Rauff

Links:
Læs mere om Maja Haslebo på hendes linkedin-profil https://www.linkedin.com/in/maja-loua-haslebo-4053636/ og hendes hjemmeside http://majalouahaslebo.dk/

Vil du vide mere om organisatorisk medlemskab kan du læse Maja Haslebos bog “Organisatorisk medlemskab – Det professionelle mødested”. Bogen er udgivet af Dansk Psykologisk Forlag.

Highlights:
[2:18] Organisatorisk medlemskab betyder, at du er ansat fordi, du selv har meldt dig ind på din arbejdsplads. Og der følger forpligtelser med.

[4:09] Der er ofte udfordringer med et for stort fokus på det personlige og det faglige element i virksomheder og det gør det svært at arbejde med det organisatoriske medlemskab.

[5:53] Alt for mange organisationer kan ikke få forandringer til at fungere fordi de ansatte ikke accepterer de organisatoriske vilkår de arbejder under.

[8:06] Fokus på organisatorisk medlemskab giver bedre håndtering af kerneopgaven. Og bør være fokus i enhver organisationsudvikling.

[10:50] Har du mistet engagementet i kerneopgaven, skal du melde dig ud og finde et nyt job.

[13:44] Kerneopgaven er organisationens eksistensberettigelse. Kerneopgaven er det alle på tværs af faggrupper bidrager til.

[16.13] Kerneopgaven er et ideal, som man aldrig bliver færdig med, så længe der er et behov. Kerneopgaven skal kunne samle alle ansatte og være vedkommende.

[18:31] Selvom man har en stærk faglighed, skal man kunne se sin indsats i forhold til den fælles kerneopgave, ellers bliver arbejdsdagen ensom. Alle bidrager til kerneopgaven.
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu