Életem kalandja egy lélekvesztőn az Atlanti-óceánon át
1 hr 18 min

Ferenczi Zsolt (becenevén Rocky) élete a hajózás. Imád mindent, ami hozzá kapcsolódik. Nagyon sokáig viszont csak álmodozott róla, míg egy szép nap szembejött vele a nagy lehetőség, egy munka: hazahozni egy vitorláshajót a Karib-tengerről.

A sokak által őrültnek titulált küldetéstől még az sem tudta eltántorítani, hogy addigi vitorlás tapasztalata egyenlő volt a nullával. Rockynak csak egy dolog lebegett a szeme előtt, hogy végre hajóra szállhat. A lehetőségre gondolkodás nélkül igent mondott. A kalandvágy felülírt mindent. Még akkor is, amikor egyre több lett az intő jel...

Ahogy minden valamire való kalóztörténet, Rocky története is egy hajóval kezdődik. A többi pedig - ahogy mondani szokták - már történelem.

--------------------------------------

Képek a sztorikhoz

fotók a hajóról és legénységről
a vihar képei
kedvenc Trash Art alkotásom

AZTAKESERVIT

weblap
facebook oldal
PET Kupa

--------------------------------------

Az Utazási Podcast partnere az Utazóbázis

Utazás Európában
Utazás a nagyvilágban, Európán túl

--------------------------------------

Az Utazási Podcast-et követheted Instagramon és Facebookon.

A műsort készítette és vezette: Mátai András

Zene: 2CELLOS - Pirates of the Caribbean & Dropkick Murphys - I'm shipping up to Boston

--------------------------------------

20 perccel a jövőbe
20 perccel a jövőbe
Kaszt.hu
132: Quentin Palantiro
Ehető park, medveriasztó farkasrobot, macskatolmács és kijózanító gép. Mi kell még? Scully és Britney együtt váltják meg a világot, de legalábbis a podcastot. Jegyzetek nemboldog szülinapot, COVID-19 (https://www.scmp.com/news/china/society/article/3074991/coronavirus-chinas-first-confirmed-covid-19-case-traced-back) Hyperloop tesztutazás (https://www.youtube.com/watch?v=xKvbSboQ5_g) Supravezetés (https://youtu.be/_XFHfVqqOts) Britney Spears elmagyarázza a félvezető-fizikát (http://britneyspears.ac/lasers.htm) Régi audióformátumok (https://nlc.hu/szabadido/20201110/cd-vynil-orias-lezerlemez-penzert-visszatekerheto-kazetta-zenehallgatas/) Sony MD (https://www.theguardian.com/music/musicblog/2012/sep/24/sony-minidisc-20-years) Soros bevásárolta magát a Palantirba (https://edition.cnn.com/2020/11/16/investing/palantir-soros-third-point/index.html) Az amerikai hadsereg mindenféle appból szerzett lokációs adatokat vásárolgat (https://www.vice.com/en/article/jgqm5x/us-military-location-data-xmode-locate-x) A természet világa rovat A parkok jövője ehető (https://www.smithsonianmag.com/innovation/are-edible-landscapes-future-public-parks-180976291/) Sam Van Aken 40 gyümölcsű fája (https://nlc.hu/szabadido/20200702/elfeledett-gyumolcs-open-orchard-kert-kerteszkedes/) Japán medveriasztó robotfarkas (https://www.theguardian.com/world/2020/nov/11/japanese-town-deploys-monster-wolf-robots-to-deter-bears) Vauber (https://vauber.hu) Karanténkutyakör-kalkulátor (https://qubit.hu/2020/11/16/ha-nem-megy-a-google-akkor-itt-egy-szabad-tartalmu-magyar-kutyasetaltatos-terkep) Macskatolmács-app (https://www.yahoo.com/lifestyle/former-amazon-engineer-creates-app-224541534.html) Egészség rovat Feltalálták a kijózanítógépet (https://qubit.hu/2020/11/13/feltalaltak-a-kijozanitogepet) Hackerek támadják a víruslaborokat (https://bitport.hu/gozerovel-folytatodik-a-viruslaborok-allami-hekkelese) Hackerek támadják a kórházakat (https://hvg.hu/tudomany/20201113_kibertamadas_hackertamadas_zsarolovirus_korhaz_emberelet), eredeti tudósítás itt (https://arstechnica.com/information-technology/2020/09/patient-dies-after-ransomware-attack-reroutes-her-to-remote-hospital/) Lecsukódik már a szemem rovat Baby Yoda mint súlytalanságjelző (https://twitter.com/HannekeScience/status/1328201476208947200), illetve mint koktél (https://s.abcnews.com/images/GMA/baby-yoda-cocktail_1604943119501_hpMain_4x5_608.jpg) Tévémaci az űrben (https://budapestbug.tumblr.com/post/632672443241250816/born-23rd-october-1963-our-tv-bear-is-probably-the) Ferenc pápa: imádkozzunk az etikus robotokért (https://gizmodo.com/pope-francis-wants-you-to-pray-for-ethical-robots-1845642552) Hírlevélre itten lehet iratkozni felfele (http://eepurl.com/g7Bfd1)
1 hr 21 min
RE:FACT - Podcast a jövőről
RE:FACT - Podcast a jövőről
RE:FACT
6. Robotok oktatnak, vagy maradunk az iskolapadban? – A tudásszerzés jövője
Jelenleg 4,57 milliárdan rendelkeznek interneteléréssel a világon, hazánkban pedig a lakosok több mint felének (5,3 millió fő) van okostelefonja. A 15 éves korosztályban 10 gyerek közül legalább 7-nek saját okostelefonja, számítógépe vagy tabletje van. Ezekkel az eszközökkel könnyen elérhetővé válik számukra a világ legnagyobb tudásbázisa: az internet. Mire használják a gyerekek az internetet? Milyen szokásaik, elvárásaik vannak ezen a területen és milyen következményei lehetnek mindennek hosszútávon? Más felnőttek lesznek mint a szüleik? Milyen képességekkel fognak bírni a most vagy ezután születő gyerekek? Esetleg hátrányba kerülhetnek azok a gyerekek, akik iskolás korukig nem tévéznek, tableteznek vagy okostelefonoznak? Tudásátadás- tudásszerzés tekintetében az elmúlt néhány évtizedben forradalmi átalakulások mentek végbe, melynek következményeként az iskola veszített az ezen a területen betöltött monopol szerepéből. Az ismeret- és információszerzés a legkülönfélébb csatornákon, informális fórumokon történik, ezek pedig nagyban eltérnek az iskolában megszokott formáktól. Az oktatás már most átalakulóban van! De merre fejlődik és változik a jövőben az online lehetőségek hatására? Szükség lesz- e még pedagógusokra, iskolaként használt épületekre, vagy minden megoldódik digitálisan? Ezekre és még számos izgalmas kérdésre kapunk választ ebben az epizódban, úgyhogy készítsd be a jegyzetfüzetet, tollat és koppints a lejátszás gombra.
46 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu