«Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα
Play • 36 min

Μια ιστορία ενηλικίωσης αλλά και ματαίωσης με ήρωα έναν νεαρό φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών που δεν θα γίνει όμως ποτέ ζωγράφος. Μια ιστορία που ξεκινάει το 1966 και φτάνει βαθιά στον 21ο αιώνα. Στο πρώτο πλάνο η προσωπική ζωή του ήρωα και οι συναισθηματικοί σεισμοί που τον αλλάζουν, στο δεύτερο η εποχή, το μεταίχμιο προς τη δικτατορία και μετά στη μεταπολίτευση.

«Λάδι σε καμβά» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Πανσέληνου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Με το βιβλίο αυτό συμπληρώνονται 40 χρόνια λογοτεχνικής παρουσίας του συγγραφέα, από το 1982, που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του, η συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες με σκύλους». Η τέχνη ως μουσική, χορός ή ζωγραφική αποτελεί ένα alter ego της τέχνης του Πανσέληνου, δηλαδή της τέχνης της γραφής.

Το βρίσκουμε και πάλι στο νέο του μυθιστόρημα, «Λάδι σε καμβά», όπου ο ήρωας ξεκινάει με όνειρα να γίνει ζωγράφος. Το όνειρο συντρίβεται όμως, γίνεται ήττα και ματαίωση, αποτέλεσμα μιας μεγάλης περιπέτειας ζωής που ορίζεται τόσο από τις εξωτερικές συνθήκες (δικτατορία, πολιτικές, οικονομικές και οικογενειακές αλλαγές) όσο και από τον ταραγμένο εσωτερικό κόσμο του ήρωα.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu