Egyszer lent
Egyszer lent
May 3, 2020
Karafiáth Orsolya: a szégyenen kellett átlépnem
Play • 51 min

Ma Magyarországon a becsült adatok alapján legalább egymillió alkoholista él - bár a téma nem kifejezetten tabu, a szégyenérzet miatt, vagy a betegségtudat hiányában a legtöbben hallgatnak problémájukról, így az, hogy hányan élik mindennapjaikat az alkohol diktálta beosztásban, nehezen mérhető. A saccolt számok alapján minden családra jut legalább egy ember, akinek gondja van az itallal.

Karafiáth Orsolya költő, fordító, publicista szenvedélybeteg családba születettt, aki nem alkoholista volt, az morfiumot tolt, vagy szerencsejátékozott. Nem csoda ha gyerekként azt látta, hogy ha bármilyen öröm, bánat, feszültség vagy ünnepelni való van, akkor azt kemény ivászattal kell oldani. 13 évesen rúgott be először, ami rettenetes élményhez vezett, de a kamaszkor és főleg az egyetemi időszak, mint ahogyan sokaknál Orsinál is az egyre gyakoribb és egyre súlyosabb berúgásról szólt.

Hogyan kezdődött az egész? Mik volt az első gyerekori élmények? Hogyan vált egyre súlyosabbá a helyzet? Mikor érezte meg először, hogy kicsúszott a kezéből a gyeplő, hogyan volt képes megállítani egy ennyire erős szenvedélyt?

Az Egyszer lent podcast ebben az epizódjában a leggyakoribb magyar függőség, az alkoholizmus okozta súlyos magánéleti és szakmai válságról és a kilábalásról lesz szó. 

Alkotók

Műsorvezető: Lovas Rozi 
Szerkesztő, vágó: Puss Máté 
Produkciós vezető: Grőger Dia 
Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 
Kreatív producer: Román Balázs 
Producer: Hampuk Richárd

  

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu