Egyszer lent
Egyszer lent
Jun 14, 2020
Össze kell szorítani a fogad és el kell kezdeni hízni - Bánlaki D. Stella
Play • 54 min

Az evészavarok más mentális betegségekhez viszonyítva fiatalnak számítanak, de a probléma nem az.  Például Árpádházi Szent Margit és Sissi kapcsán is maradt kultúrtörténeti emlék, miszerint talán evészavarral küzdöttek, ennek ellenére az anorexia nervosát csak 1873-ban, a bulimia nervosát 1979-ben írták le önálló betegségként. 

Talán ez az egyik oka annak, hogy mindkét problémát számos sztereotípia, félreértés övezi. Bánlaki D. Stella, prima primissa junior díjas újságíró, a Forbes magazin főmunkatársa éppen azért töri meg a témát övező csendet, hogy leszámoljon a félreértésekkel. Ír, előadásokat tart, nyíltan vállalja problémáját és ezzel azoknak is segíteni szeretne, akiknek mást jelent az evés, mint a átlagembernek. 

16 éves korában kezdődött testkép- és evészavara.  Bulimiája, amit az anorexia váltott végigkísérte a felnőtté válását és mély nyomot hagyott benne. De megtanult boldog, kiegyensúlyozott életet élni; a sötét pillanatok már nem gyűrik maguk alá, és nem az evés, vagy a „nemevés” mozgatja a mindennapjait. Ma már ő irányít. 

Alkotók

Műsorvezető: Lovas Rozi 
Szerkesztő, vágó: Puss Máté Bence 
Produkciós vezető: Grőger Dia 
Zenei- és utómunka szerkesztő: Szűts Dániel 
Kreatív producer: Román Balázs 
Producer: Hampuk Richárd

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu