LIVE cu Paul Olteanu #IGDLCCC #DEACASA
Play • 1 hr 50 min

Acesta este unul din podcast-urile mele preferate de anul acesta. Paul Olteanu este unul dintre cei mai realiști dar și pozitivi oameni pe care i-am întâlnit, și am primit sugestii ca să îl chem la IGDLCC din toate părțile, chiar și de la Andrei Brătucu, cu câteva minute înainte să începem LIVE-ul. Paul este omul care te va învăța cum să îți depășești condiția, atât fizică dar mai ales cea psihică, cum să treci de barierele mentale pe care ți le-ai impus singur sau ajutat de societate. Asta face zi de zi, îi învață pe alții cum să fie mai buni, mai înțelegători, mai empatici dar în același timp și hotărâți. O să îți placă acest podcast, atât de mult că îl vei recomanda și prietenilor tăi, și prietenilor prietenilor tăi.

Mie mi-a plăcut discuția, atât de mult încât am început acest LIVE înainte de ora programată.

MCN Podcast
MCN Podcast
MCN Podcast
M.C.N. Podcast 24 | Adelin Petrișor: “Am fost luat ostatic în Albania în ‘96“
Invitatul acestui episod de MCN PODCAST este full-time jurnalistul și part-time corespondentul de război Adelin Petrișor. Și-a început cariera în anul 1994, la postul de radio 2M+. În continuare, a lucrat la Tele 7 abc și TVR, apoi în perioada 1999 - 2008 la Antena 1, unde s-a afirmat prin reportajele exclusive realizate în zone de conflict. În perioada iulie 2008 - noiembrie 2009 a fost reporter special la Realitatea TV, iar din septembrie 2010 este colaborator al TVR. Adelin Petrișor - https://www.adelinpetrisor.ro/ https://www.facebook.com/adelinpetrisor https://www.instagram.com/adelin_petrisor_jurnalist/ ---- Pentru a deveni membru și a avea acces la extra content, apasă butonul JOIN: https://www.youtube.com/c/MicutzuStandupOfficial/join ---- Realizat cu suportul prietenilor podcast-ului: - Mulțumim Zeedo Shop. https://www.zeedoshop.ro/ - Mulțumim FineStore https://www.finestore.ro/ - Mulțumim foodpanda. Cod voucher: MCNPODCAST Acesta poate fi folosit doar de clienții noi foodpanda. Voucherul este valabil la nivel național, în toate orașele în care activează foodpanda. Valoarea voucherului este de 15 LEI, se aplică doar la comenzile de minimum 30 LEI și doar la restaurantele care acceptă vouchere (există un filtru "acceptă vouchere" ce poate fi setat din aplicație). - Stand Up Barber Shop https://www.facebook.com/standupbarbershop/ ---- MCN Podcast pe alte platforme: Soundcloud: https://soundcloud.com/mcnpodcast Spotify: https://spoti.fi/33EpJ6b Apple Podcasts: https://apple.co/2PoUdW ---- Filmat & editat: Mădălin Cîrje https://www.instagram.com/madalincrje https://www.facebook.com/madalin.crje Audio recording & editing: Ciprian Pascal https://www.instagram.com/ciprianpascal/ https://www.facebook.com/ciprian.i.pascal.5 Animație: Ioana Luiza https://www.behance.net/ioanaluiza https://www.instagram.com/ioanaluiza8/ Beat: Aleko https://www.facebook.com/oficialaleko ---- Find me on: https://www.facebook.com/micutzu.standup.comedy https://www.instagram.com/micutzustandup/ Contact podcast: mcnpodcast.ro@gmail.com #MCNpodcast #PODCAST #AdelinPetrișor ---- (C) & (P) Cosmin Nedelcu 2021 All rights reserved. Unauthorized reproduction is a violation of applicable laws In order to avoid copyright infringement, please, do not upload this content on your channel.
2 hr 17 min
Vast and Curious, cu Andreea Roșca
Vast and Curious, cu Andreea Roșca
Andreea Roșca
Andrei Miu. Lumea fascinantă a emoțiilor. Și legătura ei cu deciziile
Andrei Miu este profesor și psiholog și unul dintre pionierii în domeniul neuroștiinței în România. A fondat și conduce Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Această conversație despre emoțiii, cum apar și care este rolul lor în viața noastră a avut un mare impact asupra mea. De ce avem emoții? Și de unde vin ele? E adevărat că putem, așa cum credem, să ”lăsăm emoțiile la ușă” când intrăm undeva? Ce se întâmplă cu deciziile noastre când suntem dominați de anxietate? E surprinzător cât de devreme și cum învățăm ce să facem cu ele. Și e și mai surprinzător cum putem învăța să luăm decizii mai bune și să lucrăm cu emoțile negative, precum frica. Andrei a condus studii care au demonstrat, pentru prima oară, cum putem fi mai toleranți la risc și mai puțin pradă erorilor cognitive. Dacă aveți orice întrebare, curiozitate sau nelămurire, vă rog scrieți-mi la andreea@andreearosca.ro. Vom înregistra cu Andrei un episod care să lămurească aceste curiozități și dileme. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații. **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.
1 hr 3 min
BT Talks
BT Talks
Banca Transilvania
Despre satisfactia pe care o ai atunci cand faci bine, cu Melania Medeleanu
Bun venit la BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania. Astazi vorbim despre fapte bune, asa ca alaturi de Andi Moisescu, gazda podcast-ului nostru, avem un invitat pe masura – Melania Medeleanu. 😄 A inceput cu Afterschool Clinceni, apoi apus bazele Asociatiei Magic, iar acum Melania are un nou proiect - „Zi de bine”, prin care isi propune sa creeze comunitati, sa sprijine mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si sa creeze notorietate in jurul unor cauze ignorate. Melania este jurnalist cu o experienta de peste 20 de ani in televiziune, logoped, trainer pasionat de dictie & public speaking si nu in ultimul rand, mama. Astazi vorbim despre satisfactia pe care o ai atunci cand faci bine si ce putem face noi ca sa schimbam macar o bucatica din lumea in care traim. Pregateste-ti castile si da-i play. 🎧 Noi credem ca merita! Cateva idei din acest episod: * In momentul in care faci bine, binele devine o adictie. „E dovedit stiintific ca atunci cand ajuti pe cineva, asta te face pe tine mai fericit.” * Proiectele „Zi de bine” sunt axate pe cauzele sociale pe care nu se pune lumina suficient. Un exemplu poate fi boala mintala. Anul acesta, al pandemiei, ar trebui sa se traga un semnal de alarma cu privire la bolile psihice. * „Zi de bine” abordeaza cauze sociale, cate una pentru fiecare luna din an. Ele se finanteaza cu ajutorul sarbatoritilor lunii. * Depresia este foarte intalnita in randul adolescentilor. Aceasta este greu de recunoscut daca nu iti cunosti foarte bine copilul. * 8 din 100 liceeni au afirmat ca vor sa se sinucida, iar potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, suicidul este a doua cauza de deces in randul tinerilor intre 15 si 19 ani, primul fiind accidentul de masina. * Luna aceasta, la „Zi de bine” banii adunati vor merge catre Team line – primul proiect integrat de sanatate emotionala & prim ajutor emotional din Romania dedicat adolescentilor intre 13 si 21 de ani. Show notes: 01:33 Despre fapte bune 05:50 Zi de bine! 12:50 Motivatia 20:07 Rolul de mama 25:15 Efectele internetului 29:55 Cauza lunii ianuarie
35 min
Esca
Esca
Andreea Esca
Esca și Ana Blandiana
Ultima ediție a podcastului Esca din anul 2019 o aduce pe Ana Blandiana cu poveștile ei remarcabile. În noiembrie 1990 s-a numărat printre fondatorii Alianței Civice, a fost o prezență constantă în mijlocul evenimentelor care au modelat România ultimilor 30 de ani și a găsit mereu o formă prin care să-și eprime ideile elegant. Ana Blandiana, pe numele ei real Otilia Valeria Coman, a fost o persoană care a tras imediat atenția încă din perioada comunistă a României, când a avut curajul să-l înfrunte direct pe dictatorul Nicolae Ceaușescu prin declarații publice în interviuri acordate postului de radio Europa Liberă și unor publicații din străinătate. Despre ce am povestit azi: * cum sunt cei 30 de ani de la Revoluție; * ce am câștigat și ce am pierdut la Revoluție; * ”a fi liber este mai greu decât a nu fi liber”; * 21 decembrie 1989; * nostalgia copiilor și a persoanelor de orice vârstă pentru comunism; * ce putem să le spunem tinerilor despre comunism? * ”lumea nu are întreruperi”; * prima amintire pe care o are cu ea mică; * de unde are dragul de citit; * ce fel de copil era; * ce spune sora dânsei despre Ana; * prima arestare a tatălui său; * despre mama ei; * vacanțele la bunici; * ce a învățat cel mai important de la bunici? * de ce îi e dor cel mai mult din copilărie; * perioada liceului; * a doua arestare a tatălui său; * cum a apărut pseudonimul Ana Blandiana; * cum l-a cunoscut pe soțul său; * cum s-a înscris la facultate; * relația cu tatăl său după adolescență; * ce spune colegul dânsei, Ion Pop, despre Ana; * anii frumoși pentru scriitorii din România; * cum era când îi interziceau operele; * când a început să scrie pentru copii; * unde era la Revoluție; * despre Alianța Civică; * proteste acum vs Alianța Civică; * urări pentru ascultători.
2 hr 40 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu