M&A
M&A
Nov 17, 2021
Pieni palkka, iso haloo
Play • 48 min

Lapsikin tietää, että minimipalkka syö pienituloisten työmahdollisuuksia. Mutta talouden nobelisti on eri mieltä: David Card ja Alan Krueger järisyttivät aikanaan taloustiedettä väittämällä, että korkeampi minimi voi luoda uusia työpaikkoja. Menikö Nobel oikeaan osoitteeseen vai onko kyseessä ekonomistien three card trick, ovela silmänkääntötemppu?

Mika Malirannan ja Matti Apusen uusi podcast M&A jyrähtää käyntiin kuin rekan diesel ja kysyy, mihin katosivat kansainvälisen kaupan verenkierrosta punasolut - rekkakuskit. Talous laahaa, kun hurjaan kysyntäpiikkiin ei saada tavaraa.

Ja entäpä jos ”Tanssii tähtien kanssa” olisi täynnä taloustieteilijöitä? Lujasti svengaava M&A antaa vastaukset näihin kysymyksiin 19. marraskuuta alkaen.

LISÄÄ AIHEESTA:

Card, David and Krueger, Alan B.: Minimum Wages and Employment: A Case Study of the Fast-Food Industry in New Jersey and Pennsylvania

Ekaterina Jardim, Mark C. Long, Robert Plotnick, Emma van Inwegen, Jacob Vigdor, Hilary Wething: MINIMUM WAGE INCREASES AND INDIVIDUAL EMPLOYMENT TRAJECTORIES

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu