Regelstaten
Regelstaten
May 25, 2020
010 Omkostningerne ved COVID-19 og nedlukningen - Otto Brøns-Petersen
Play • 55 min

Da corona-virus sprang fra dyr til mennesker og kom ud af kontrol, blev verden ramt af meget, meget stort samfundsøkonomisk tab. Et tab som har mange aspekter. Flere dør, kapital mister værdi og usikkerheden er blevet større. Stort set alle lande forsøger i disse dage at begrænse tabet. I Danmark har vi i lang tid haft lukket betydeligt ned for økonomien og reguleringen er blevet strammet kraftigt. Og selvom der er blevet åbnet lidt op, er der stadig mange ting, der endnu ikke må køre på normal vis.

Det store spørgsmål er, om de gevinster, som vi kan opnå igennem regulering, står mål med omkostningerne. Men hvor store er omkostningerne forbundet med COVID-19 og nedlukningen. Hvordan opgør man det korrekt i en tid, der er forskellig fra så meget andet.

Med hjælp fra min kollega, Otto Brøns-Petersen, får jeg styr på BNP, offentlig produktion, hjælpepakker, privatforbrug og forbrugeroverskud. Og vi kommer selvfølgelig ind på forskellene mellem Danmark og Sverige. Hør også vores bud på, hvad vi kan lære af COVID-19 i forhold til fremtidig regulering.

Optagelsen er lavet 20. maj 2020.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu