Samfundstanker
Samfundstanker
Aug 23, 2021
12 Bag om Nyhederne 23/08/2021: Debat om krav om balance på de offentlige finanser, crop top-gate, RV’s nej til skattestigninger og klima tipping points.
Play • 30 min

Cheføkonom Mads Lundby Hansen forklarer, at de nuværende krav til balance på de offentlige finanser, som de er formuleret i regeringens forståelsespapir, vil give en massiv økonomisk overholdbarhed, der forsyner den offentlige sektor med en overflødig fedtkant.

I kølvandet på det meget omdiskuterede og senere omstødte forbud mod crop tops på Firehøjskolen undrer forskningschef Karsten Bo Larsen sig over, at sagen kan vække så stor opsigt, mens Martin Ågerup påpeger, at der grundlæggende er noget illiberalt ved at ville diktere, hvad skoleelever skal være iført.

Radikale Venstres klare nej til flere skattestigninger får stor ros af panelet, som gør Radikale Venstres Andreas Steenberg til Ugens Lyspunkt for udmeldingen.

Analysechef Otto Brøns-Petersen kommenterer på teorien om klimadebattens tipping points.

Links:

https://jyllands-posten.dk/jperhverv/ECE13217081/radikale-aabner-for-at-diskutere-benhaardt-krav-om-balance-i-de-offentlige-finanser/

https://klimamonitor.dk/debat/art8332579/Indsatsen-mod-klimakrisen-m%C3%A5-ikke-blive-et-st%C3%B8rre-problem-end-den-globale-opvarmning

Kontakt til podcastvært Martin Ågerup: martin@CEPOS.dk

Optagelsen er lavet: 23. august 2021.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu