Samfundstanker
Samfundstanker
May 31, 2021
06 Bag om Nyhederne 31.05.2021: Udflytning af uddannelser, Ydelseskommissionen, reformkommissionen og Venstres kovending i mediepolitikken
Play • 32 min

Regeringen kom i sidste uge med sit udspil om udflytning af uddannelsessteder.

Formålet er at skabe studiemiljøer over hele Danmark, så disse ikke centreres i landets fire største byer. Forskningschef Karsten Bo Larsen er ikke begejstret og vurderer, at der reelt er tale om en tvangsudflytning af de studerende, da der fjernes 10% af optaget på de videregående uddannelser i de fire største byer. Ydelseskommissionen har i dag fremlagt sit forslag til en ny model for kontanthjælpen. Mads Lundby Hansen er tilfreds med, at det såkaldte aktivitetstillæg, som ingen reelt har forstået betydningen af, bliver helt afskaffet, ligesom det er positivt, at kontanthjælpsydelserne i den nye form kommer til at koste 200 millioner mindre om året. Ugens ”skævert” går til Venstres kulturordfører Jan E. Jørgensen, som nu siger, at han fortryder, at Venstre var med til at stemme blandt andet besparelser hos DR og nedlukning af Radio 24/7 igennem. Men Venstre skal stå ved sin mediepolitik og sine beslutninger, lyder det fra panelet. Panelet giver også deres vurdering af den første rapport fra Reformkommissionen med Nina Smith i spidsen.  

Ugens lyspunkt er Rasmus Wisby, som i ugens Weekendavis har givet det kommunale affaldssystem et ordentligt drag over nakken. 

Links: 

https://www.berlingske.dk/samfund/nu-er-udspillet-her-saadan-vil-mette-frederiksen-flytte-uddannelser-fra

https://ufm.dk/publikationer/2021/filer/taettere-pa-flere-uddannelser-og-staerke-lokalsamfund.pdf 

https://www.berlingske.dk/oekonomi/her-er-de-fem-tunge-sten-der-tynger-danmark 

https://fm.dk/media/18858/erkendt-forsoegt-loest-uloest_web.pdf

Kontakt til podcastvært Martin Ågerup: martin@CEPOS.dk  

Optagelsen er lavet: 31.maj 2021.  

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu