Samfundstanker
Samfundstanker
Aug 30, 2021
13 Bag om Nyhederne 30/08/2021: Regeringens finanslovsudspil, hvor gode er kommunerne til at drive skole, hvad betyder ‘fit and proper’-reglerne, og hvad koster Ydelseskommmissionens forslag om fritidstillæg til børnefamilier på kontanthjælp?
Play • 35 min

Cheføkonom Mads Lundby Hansen er ikke imponeret over finansminister Nicolai Wammens bud på finanslov for 2022, som ikke indeholder en løsning på faldet i arbejdsudbuddet eller et bud på, hvordan antallet af offentligt ansatte skal nedbringes. Forskningschef Karsten Bo Larsen fortæller om sin analyse af kommunernes effektivitet, når det kommer til driften af folkeskolerne. I mange kommuner kan der optimeres ved enten at skære ned på udgifterne til skolerne eller ved at øge kvaliteten af undervisningen. Otto Brøns-Petersen er kritisk over for Finanstilsynets såkaldte ’fit and proper’-regler, som senest forhindrede Jyske Bank i ansætte den topchef, de ønskede sig. Mads Lundby Hansen skoser Ydelseskommissionens forslag om fritidstillæg til børnefamilier på kontanthjælp for at være alt for administrationstungt og formynderisk.  Ugens lavpunkt er finansminister Nicolai Wammen. 

Links:

https://whttps://fm.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2021/august/hverdagen-tilbage-med-finanslovforslaget-letter-regeringen-foden-fra-den-oekonomiske-

speeder

https://www.berlingske.dk/samfund/her-faar-skoleelever-hoejst-karakter-for-pengene

https://www.berlingske.dk/virksomheder/hoejst-overraskende-finanstilsynet-afviser-jyske-banks-kronprins


Kontakt til podcastvært Martin Ågerup: martin@CEPOS.dk

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu