Samfundstanker
Samfundstanker
Sep 14, 2021
Live event: Deirdre McCloskey og Tommy Ahlers: Er Danmark klar til at omfavne innovisme?
Play • 1 hr 30 min

Dette er en optagelse fra et gå-hjemmøde i CEPOS' lokaler. Den væsentligste kilde til vores velstand er ideer, ikke kapital. Derfor er det misvisende, når vi kalder vores samfundsmodel for kapitalistisk.

Det påstår professor i økonomi Deirdre McCloskey, som i stedet anvender udtrykket ”innovisme” til at beskrive de vestlige samfund. Innovisme er den samfundsmodel, der gør det muligt for mennesker at afprøve nye ideer på markedet og omsætte dem til fremgang for sig selv og andre. Innovisme har siden industrialiseringen satte i gang ført til en 30-dobling af vores velstand – et enestående fænomen i menneskehedens historie, som McCloskey kalder for ”The Great Enrichment”.

Spørgsmålet er, om vores samfund fortsat omfavner innovismen, eller om det er ved at opbygge barrierer for den, som ligeledes vil hæmme den fortsatte velstandsfremgang. Det diskuterer Deirdre McCloskey i et nyt essay udarbejdet for CEPOS. Hun vil præsentere sine tanker ved denne event.

Herefter vil Tommy Ahlers kommentere med baggrund i sin erfaring som både succesfuld iværksætter og politiker.

Om Deirdre McCloskey: Deirdre McCloskey er professor i økonomi og historie. Hun blev uddannet økonom fra Harvard i 1960’erne og har skrevet 20 bøger og omkring 400 akademiske artikler om blandt andet økonomisk teori, filosofi og etik.

Om Tommy Ahlers: Tommy Ahlers er uddannet jurist, iværksætter og tidligere uddannelses – og forskningsminister.

Ordstyrer er Martin Ågerup, direktør i CEPOS og vært på podcasten "Samfundstanker"

Links

Professor McCloskyes Essay og innovisme udarbejdet for CEPOS:

https://cepos.dk/debat/liberalism-caused-the-modern-world/

Video fra gå-hjem-mødet

https://youtu.be/oFF4mvKstF0

Optagelsen er lavet d. 8. september 2021 ved et CEPOS-arrangement

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu