Samfundstanker
Samfundstanker
Mar 31, 2021
Lars Løkke om behovet for reformer af velfærdsstaten
Play • 1 hr 1 min

I dette afsnit taler vært Martin Ågerup med Lars Løkke Rasmussen, forhenværende stats-, finans-, indenrigs- og sundhedsminister og formand for Venstre. I dag er Lars Løkke Rasmussen løsgænger i Folketinget og har startet et nyt politisk netværk.

Afsnittet sætter fokus på behovet for nye reformer samt reformudviklingen i Danmark. Ifølge Lars Løkke Rasmussen har Danmark en ”stilstandsregering”, fordi det er den først regering i over en generation, der ikke har et velstandsmål.

Regeringen hylder Anker Jørgensen, selvom hans regeringsperiode på ingen måde er efterstræbelsesværdig. I stedet er der brug for reformer, hvor borgeren bliver sat i centrum, det frie valg styrkes og nye driftsrammer skabes. Dertil forslår Martin Ågerup et såkaldt ”regelloft”, som man bl.a. har indført i British Columbia. Endelig er der generelt behov for en debat i samfundet, hvor man indser, at tilføjelsen af flere midler til den offentlige sektor ikke nødvendigvis skaber bedre kvalitet for borgeren. 

Lyt til afsnittet og hør Lars Løkke Rasmussen fortælle om sine personlige oplevelser med reformer fra sin tid i kommunalpolitik, sanktionsmekanismen og det råderum, som han efterlod til den nuværende socialdemokratiske regering.  

Kontakt til podcastvært Martin Ågerup: martin@CEPOS.dk  

Links:

Herby, Jonas (2020) ”Regelloft: ”A Regulatory Budget” – Laura Jonas”, 16. november: https://cepos.dk/cepos-podcast/

Rasmussen, Anders Fogh (2017) ”Gå-hjem-møde: Tidl. statsminister og generalsekretær i NATO Anders Fogh Rasmussen”, 21. juni: https://cepos.dk/video/gaa-hjem-moede-tidl-statsminister-og-generalsekretaer-i-nato-anders-fogh-rasmussen/ (omkring tiden 44:56 forklarer Anders Fogh Rasmussen om sanktionsmekanismen). 

Rasmussen, Lars Løkke (2020) Om de fleste og det meste: Erindringsglimt (JP/Politikens Forlag). 

Thomsen, Peter Hummelgaard (2018) Den syge kapitalisme (Gyldendal). 

Lars Løkkes politiske netværk: https://larsloekke.dk/

Optagelsen er lavet: 23. marts 2021. 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu