Samfundstanker
Samfundstanker
Jan 27, 2022
30 Bag om Nyhederne 28/01/2022: Den nye dagpengesats, kompensation for energipriserne, embedsmændenes magt, og hvor stor en effekt har nedlukningerne haft?
Play • 56 min

I denne uges udgave af Bag om Nyhederne diskuterer panelet og ugens gæst Torben Tranæs som er forskningsdirektør ved VIVE, den nye dagpengesats. Med udgangspunkt i sidste uges afsnit diskuterer panelet blandt andet Torbens argument om, at man ikke skal tvinge folk på dagpenge til at tage det første job de bliver tilbudt.

Efterfølgende diskuterer panelet regeringens ønske om at kompensere befolkningen for de stigende energipriser. Giver det fx mening at kompensere for noget, som blot er en midlertidig prisstigning?

Dernæst diskuterer panelet om embedsmændene bestemmer for meget, og hvorvidt det er holdbart, at Djøf varetager en sådan undersøgelse.

Afslutningsvis gæster CEPOS- konsulent Jonas Herby studiet for at diskutere hans kommentar i Berlingske, hvori han tager udgangspunkt i sin nye forskningsartikel omhandlende den reelle effekt af nedlukningerne.

Traditionen tro slutter panelet ugens afsnit af, med at tale om ugens skævert og ugens lyspunkt.

Links:

https://www.youtube.com/watch?v=8og1GtyqbYw

https://www.berlingske.dk/oekonomi/fagforeningerne-raser-mod-arbejdsgiverne-hk-mener-at- de-optraeder

https://www.berlingske.dk/kommentarer/nedlukninger-har-kun-reddet-fem-danskere-fra-doeden

https://cepos.dk/artikler/140000-tjener-mindre-end-mette-fs-forhojede-dagpengesats/

https://www.djoef.dk/presse/pressemeddelelser/2022/karsten-dybvad-bliver-formand-for-dj-oe- fs-nye-ekspertudvalg-om-politikere-og-embedsm-ae-nd.aspx

https://www.djoefbladet.dk/artikler/2015/9/udvalg-embedsdyder-skal-boostes.aspx 

https://politica.dk/fileadmin/politica/Dokumenter/early_view/koch_og_bischoff.pdf

https://www.altinget.dk/energi/artikel/roed-og-blaa-taenketank-maner-til-besindighed-midt-i-politiske-droeftelser-om-hoeje-energipriser

https://sites.krieger.jhu.edu/iae/files/2022/01/A-Literature-Review-and-Meta-Analysis-of-the- Effects-of-Lockdowns-on-COVID-19-Mortality.pdf

Kontakt til vært: martin@cepos.dk

Optaget den: 28.01.2022

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu