Afripod
Afripod
Aug 29, 2019
Avkolonialisering: Kunst og kulturliv
Play • 25 min


Avkolonialiseringsbevegelsen handler om å utfordre de fremherskende måter å vite på og de rådende verdensoppfatninger. Avkolonialisering handler om å ta plass og å utfordre vitenskap og tankegang om blant annet frihet, skjønnhet, kjærlighet, åndelighet, utdanning og naturen, og hva det vil så å ha et godt og verdig menneskeliv. 


I Norge har debatten for det meste holdt seg innenfor akademia. Men litt av poenget med avkolonisering er at det også skal foregå utenfor akademia, at det er noe som angår hver enkelt, også afro-etterkommere her i Norge. Hvordan kan den abstrakte debatten gjøres konkret og til nytte for den jevne norsk-afrikaner? 

I denne siste delen av vår tredelt serie om avkolonialisering snakker vi om avkolonialisering i praksis. Jonas snakker fra erfaring om utfordringer han møter på i sine forsøk på å fremme prosjekter innenfor billedkunst, film og innenfor kulturlivet. Vi snakker også om suksesshistorien rundt filmen «Aisha», en av de første lokal-produserte swahili filmen til å bli vist i tanzanianske kinoer, som et eksempel på hvordan avkolonialisering kan fungere innenfor film, tross motstand fra flere hold. Hvordan kan dette litt svevende konseptet lede til konkrete og synlige resultater? 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu