Hverdagspsyken
Hverdagspsyken
May 30, 2021
Endometriose m/Jenny Alvirovic & Ane Undhjem Løvereide
Play • 1 hr 6 min

Hva er endometriose? Og hvilken psykisk påkjenning er det å ha en slik kronisk sykdom? Med oss i dag har vi overlege ved avdelingen for gynekologi ved Oslo Universitetssykehus, Jenny Alvirovic og nestleder for Endometrioseforeningen, Ane Undhjem Løvereide. 

Jenny Alvirovic er overlege ved avdeling for gynekologi ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Hun har en spesialisering innenfor gynekologi og fødselshjelp og er spesielt interessert i gynekologisk kirurgi. I 2006 startet hun spesialiseringen sin innenfor gynekologi ved sykehuset Østfold Fredrikstad, og fra 2008 fortsatte hun på spesialiseringen ved St. Olavs hospital i Trondheim. Hun fortsatte videre fra 2010 spesialiseringen ved Bærum sykehus, hvor hun de to siste årene fikk ansvar for urogynekologi. Jenny møter daglig på pasienter med endometriose. 

Ane Undhjem Løvereide er nestleder for Endometrioseforeningen. Hun har selv diagnosen endometriose og har opplevd psykiske påkjenninger på grunn av dette. Ane forteller hvordan det var før hun ble klar over at de sterke menstruasjonssmertene hun hadde skyldtes endometriose, hvordan det var å prøve å overbevise legen om at hun var syk, og hvilke utfordringer hun har stått overfor på grunn av sykdommen. 

Vil du vite hvordan Ane fikk diagnosen, hvilke fysiske og psykiske påkjenninger hun har opplevd, og hvordan hun takler sykdommen, er det bare å trykke på play. More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu