Hverdagspsyken
Hverdagspsyken
Mar 15, 2021
Barnevernet m/ Parvaneh, Fabian og Annika
Play • 1 hr 20 min

Hvordan påvirker møtet med barnevernet både mennesker som er pårørende, og de menneskene som selv har vært igjennom systemet, og hva kan det gjøre med deg?

I denne mandagens episode ser vi nærmere på noen møter med barnevernet både fra pårørendeperspektivet, fra en som har selv vært igjennom systemet og med faglig vinkel fra barnepsykolog og professor i psykologi.

Parvaneh Luciana Zehi tar oss med tilbake til hennes barndoms år og ungdomstid hvor hun deler hvordan omsorgssvikt satte preg på hennes liv. Hun gir oss interessant innsikt i hva som har ført henne til å ha det livet hun nå har og de interessene hun brenner for.

Fabian Svegaard Tapia har vært med i tidligere episode om selvfølelse og i denne episoden snakker han mer rom hans rolle som pårørende av en inngripen i hans familie, av barnevernet. Han forteller om kampen som ble ført med tanke på beslutninger gjort av systemet og reflekterer rundt systemet og det å selv ha erfaring fra arbeid med barn.

Annika Maria D Melinder er barnepsykolog. Hun har jobbet i barne og ungdomspsykiatrien, i det fylkeskommunale barnevern, som sakkyndig, og nå professor i psykologi på Universitetet i Oslo. Hun deler av hennes lange erfaring og kunnskaper. Hva er det som kan være avgjørende for at et barn som opplever omsorgssvikt vil kunne bli møtt og også kunne utvikle evner for å være bedre rustet tross disse opplevelsene.

Da er det bare å trykke play og lære mer!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu