Hverdagspsyken
Hverdagspsyken
Dec 6, 2020
Vinterdepresjon m/ Endre & Ole Andre
Play • 1 hr 9 min

Nå er vi inne i vintermånedene, og det er mange av oss som kan kjenne oss litt mer trøtte og litt mindre energiske. Men når er det vi kan snakke om at det vi erfarer kan faktisk være det som kalles #vinterdepresjon?

I studio har vi med oss Endre Olstad som jobber innenfor salg og også er engasjert i The Human Aspect. Da Endre gikk på skolen fikk han på et tidspunkt høre at det var tungt på vinteren og slik er det. Men for Endre gikk hans lave energi og dårlige søvn utover blant annet skole. Til tider kunne Endre sette på et ansikt og tulle ting litt bort. Hør hvordan han etterhvert tilegnet seg kunnskap og hjelp for å håndtere det som riktig nok var en vinterdepresjon.

Ole Andre Solbakken er professor i klinisk psykologi og leder den kliniske avdelingen ved psykologisk institutt. Han snakker blant annet rundt hvordan vi definerer vinterdepresjon til forskjell fra det å kjenne seg vinterlei. Hva er de typiske tingene å være obs på? Og hvordan kan man gå frem i sin situasjon for å håndtere det?

Da er det bare å trykke play og lære mer!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu