Hverdagspsyken
Hverdagspsyken
Aug 23, 2020
Forbruker- og prestasjonssamfunnet m/ Mehdi og Catrin
Play • 1 hr 25 min

Ny podkast episode om prestasjons- og forbrukersamfunnet m/ Catrin og Mehdi

Konsum og konkurranse ser til stadig ut å være rådende idealer særlig for ungdom i dagens samfunn. Hvilke behov og krefter er det som styrer oss til å ta del i dette prestasjons- og forbrukersamfunnet? Hvilken effekt kan dette ha for psyken vår? 

Den dyktige psykologspesialisten Mehdi Farshbaf (@akkedas på Twitter) er tilbake i studio. Han er spesielt interessert i hva som skjer når dagens ungdom setter seg i gjeld. Hvordan kan man være en god rollemodell?

Vi har også med oss The Human Aspect’s egne Catrin Alhaug. Hun jobbet i et prestasjonspreget miljø, som en kvinne i en mannsdominert bransje. Da hun kom tilbake til landet møtte hun veggen som hun selv sier.

Både Catrin og Jimmy deler sine tanker rundt det å ha jobbet i prestisjetunge jobber i utlandet. Hvilke behov ønsket de sosialt, og hvilke refleksjoner har de gjordt seg rundt deres forbruk?

Hør hvordan Mehdi veksler mellom begrepene vi på engelsk har som joy, happiness og pleasure. Han deler gode råd om hva vi alle kan gjøre på individnivå som del av hva han betegner som et samfunn gjennomsyret med markedskapitalisme.

Da er det bare å trykke play!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu