DET GULE VÆRELSE
Episode 83: O Brother, Were Art Thou? (2000)
Feb 1, 2020 · 30 min
Play episode

I 1930'ernes Amerika følger vi tre straffefanger på et drømmelignende eventyr. I fortællingen kommer vi godt omkring depressionens mange myter og støder på slet skjulte referencer til antikkens store græske helteepos.

O Brother, Were Art Thou? (2000) er instrueret af Coen-brødrene, Joel & Ethan, med mange referencer til Homers Odysseen, hvor helten Odysseus vender hjem fra krigen i Troja og må gennemgå mange sære oplevelser før han genforenes med sin kone Penelope. I filmen følger vi de tre straffefanger Ulysses Everett McGillder (George Clooney), Pete (John Turturro) og Delmar O'Donnell (Tim Blake Nelson), som forsøger at finde en skat, men i virkeligheden lokkes tilbage til Itaka, hvor Ulysses Everetts kone Penny (Holly Hunter) står for at gifte sig med en anden mand. På rejsen oplever vi mange sære ting, blandt andet bliver vores tre helte berømte for at synge sangen A man of Constant Sorrow ind i en "dåse".

Lyt med til en samtale i Det Gule værelse, hvor dine værter Thomas og Morten tager en snak om depressionens mange myter, oldtidens helt - og skurk - Odysseus. 

Støt os på 10eren
 

Support the show (https://100bedstefilm.10er.app)

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu