Techzine Talks
Techzine Talks
Sep 13, 2021
De toekomst van de PC
Play • 21 min

We zijn aangekomen bij de 15e aflevering van Techzine Talks, waarin de Techzine experts het gaan hebben over de toekomst van de PC. We bespreken de verkoopcijfers, marktaandelen, form-factors, besturingssystemen, innovaties en features. 

De PC-markt is weer booming sinds de coronacrisis. De pc was een beetje ondergesneeuwd door de smartphones en tablets, maar we zien weer een hoop innovaties met Windows 11, macOS en Chrome OS en daarnaast proberen fabrikanten ook alternatieve pc's te ontwikkelen.   

De pc verkopen hobbelde een beetje door, maar qua aandacht en innovatie zat de PC-markt een beetje in het slop. De aandacht hiervoor werd vooral weggekaapt door mobiele apparaten. Mede door de coronacrisis is er weer meer aandacht voor pc's en lijken fabrikanten ook weer beter hun producten onder de aandacht te kunnen brengen. 

Zo kijken werkgevers naar welke apparaten er handig zijn voor een thuiskantoor. Hoe men straks hybride moet gaan werken. Zo kwam Apple met een nieuwe serie iMacs in allemaal vrolijke kleurtjes. Dell introduceert de OptiPlex Ultra. Nieuwe modellen die wat toevoegen.

Ook op het gebied van besturingssystemen is er ontwikkeling. Google maakte grote stappen met Chrome OS en volgende maand gaat Microsoft wat terug doen met de introductie van Windows 11. De vraag is wat doet Apple met macOS?More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu