GIH-podden
GIH-podden
Sep 16, 2021
Om överträning, kondition och nutrition med Filip Larsen
Play • 1 hr 16 min

I det fjärde avsnittet av GIH-podden gästas vi av GIH-forskaren och läraren Filip Larsen, som bland annat skrivit två böcker om uthållighetsträning. Det blir ett spännande samtal om just uthållighet, men även om överträning, träningsteknologi och ämnen i grönsaker. 

I den första delen inleder vi med att prata om Filips fascination för mänsklig uthållighet, innan vi går vidare till att diskutera överträning och vad som händer i kroppen när vi tränar för hårt. Därefter redogör Filip för vad det aktuella forskningsläget säger om hur vi faktiskt ska träna för att utvecklas som konditionsidrottare. Vi avslutar den första delen med att prata om träningsteknologi och hur Filip ser på all den data som vi samlar på oss.

I den andra delen går vi in på ett annat område som ligger Filip varmt om hjärtat, nämligen ämnen i grönsaker. Vi pratar om den nitratvåg som Filip var med och startade med sin avhandling, och därefter berättar Filip om sin nuvarande forskning på det smått magiska ämnet sulforafan. Avslutningsvis delar Filip med sig av sina bästa tips till de som drömmer om att bli forskare.

Musik: Windy av Ikson

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu