AAA Landje
AAA Landje
Jan 13, 2022
40 - Den Haag en Groningen: Mariska Sloot over hoe lokale politiek onmogelijk wordt gemaakt door een steeds harder stokend kabinet
Play • 1 hr 53 min

Torenhoge gasbelastingen, tientallen miljarden voor klimaat en duurzame energie.  En van dat geld laat het kabinet Groningen verrotten. Daarover de hele uitzending te gast: oud-wethouder Mariska Sloot, nu campagneleider van de Groninger Stadspartij. De campagne is gemankeerd: door de lockdowns zet het kabinet lokale partijen oneerlijk op achterstand.

Dat laatste is in Groningen al lang normaal. Maar de fakkels gaan nu in brand, omdat de gaswinning verdubbeld wordt, in plaats van verlaagd, omdat een stikstoffabriek niet op tijd is afgebouwd. Voor schadevergoedingen staan Groningers intussen bevend in de kou. Anders geen traplift, in Energy Valley Groningen: onze nationale voorloper in de energietransitie.

Seizoen 3 van AAAlandje met elke week een gast, en daardoor extra onafhankelijk in haar taak: toezien op de Nederlandse politiek.
Want een betrouwbare overheid heeft niet alleen krediet, maar ook waardigheid.

STEUN ONS
www.vriendvandeshow.nl/aaalandje

BELASTING MET GRATIS KADO'S
Krijg kant-en-klare kennis!: exclusieve intel van KNIL en gedragsunit RIVM voor onze belastingbetaler. Kijk hier voor de 007 aanbieding, of neem een Hugo de Jinglepakket.


Support the show
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu