AAA Landje
AAA Landje
Feb 24, 2021
4 - Krokus of Hope, kon Hugo die maar op de kalender omcirkelen (i.p.v. de schoenenwinkel)
Play • 55 min

De hoogste standaarden, VOC-mentaliteit,  het kleine Nederland met z'n AAA-rating is er maar trots op. Maar ook een A infectieziekte, een avondklok en aversie tegen de politiek. De coronapodcast AAA-landje is een onafhankelijk stukje toezichtsgebeuren, journalisten Anja Otto en JW Navis kennen met Roy van Veen (ondernemer alsmede -wijzer) de beeldvorming van binnenuit, en bespreken wat ze zoal betreuren en prijzen daarin. Droefenis volop in deze aflevering, niet ondanks maar dankzij de versoepelingen die het kabinet aankondigde. Want feiten, die liegen niet (en dat slaat niet op het oplopende aantal besmettingen).
In Leek bij Groningen stierven twaalf mensen in een verzorgingshuis na de vaccinatie tegen covid-19, ook werden tientallen zorgmedewerkers plots ziek. Net als eerder in het UMC Groningen. Schrokken daarom de huisartsen zo toen velen na het tweede prikje ineens koorts kregen?
De wereld is groter dan Nederland, en daarom niet alleen aandacht voor Sigrid Kaag, maar ook voor de beachvolleybal wereldkampioenen uit Duitsland die in Qatar nu toch in bikini mogen ballen, daarvoor moesten ze wel eerst met een boycot dreigen.
Plus: Welke minister speelde een glansrol als stemacteur in een tekenfilm? Onderzoeksjournalistiek blijkt in de familie te zitten.

Muziek (cc non-commercial) by Lena Orsa (final tune) en Joshua Empyre (opening tune); instant rimshot onder artikel 15 Auteurswet (journalistiek citaatrecht) uit Zeg 'ns AAA (componist Ruud Bos)

Support the show

laat ons sterretjes zien, en kijk eens rond in ons hoofdkantoor.

Of subscribe, dat kan natuurlijk ook.
Het is gratis en vrijblijvend.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu