Studievalg Danmark
Studievalg Danmark
Nov 29, 2021
" Ingeniør - det lyder super fedt "
Play • 53 min

“Det handler ikke om karakterer, det handler om at lære noget” 

Hvad kendetegner en ingeniøruddannelse? Hvad er forskellen mellem diplom- og civilingeniør? Og hvordan er studiemiljøet på SDU? I dette afsnit kan du møde to unge, Sarah og Peter, der begge er studerende på en ingeniøruddannelse samt studievejleder ved Syddansk Universitet Dorte Frølund Kromann. 
 
 Vi har inviteret dem indenfor i studiet til en samtale om ingeniøruddannelserne. De unge fortæller blandt andet om deres tanker inden de valgte uddannelse og hvad de synes er spændende ved at læse til ingeniør.
 Sarah læser til diplomingeniør i Softwareteknologi og Peter til civilingeniør i Energiteknologi, begge ved Syddansk Universitet i Odense.

Lyt med, når de inviterer ind i hverdagen for en studerende, fortæller om generelle træk ved ingeniøruddannelserne og hvad der gør netop deres uddannelse unik og spændende. Sarah og Peter fortæller blandt andet om hvordan en typisk uge ser ud og hvad der er det bedste ved deres studie. 

 Dorte fortæller om forskelle mellem diplom- og civilingeniøruddannelserne og giver svar på typiske spørgsmål, hun møder i studievejledningen.
 
 ”Det her med at løse problemer, det er det man bliver rigtigt dygtig til”
 
Vi får snakket om fremtidsmuligheder, virksomhedspraktik og karriereveje. Kort sagt kan du få svar på, hvad en ingeniør laver efter studiet? 

 Lyt med og lad dig inspirere!
 
 Gæster i studiet er:

Sarah Manon Pradel, der læser til diplomingeniør i Softwareteknologi, Peter Hejno Gustafsson, der læser til civilingeniør i Energiteknologi og Dorte Frølund Kromann, studievejleder ved SDU.
Værter: Morten Colbert og Mette Agerbæk Kjøller – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu